Ελλάδα

Κορωνοϊος Ελλάδα: Κατέληξε ένας 77χρονος – Στους 292 ο συνολικός αριθμός των νεκρών

Κορωνοϊος Ελλάδα: Κατέληξε ένας 77χρονος – Στους 292 ο συνολικός αριθμός των νεκρών
Κορωνοϊος Ελλάδα: Έχασε τη ζωή του ένας 77χρονος στον Ευαγγελισμό και έγινε το 292ο θύμα του ιού στη χώρα μας.

Το φονικό πέρασμα του κορωνοϊού από τη χώρα μας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Το πρωί της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι άλλος ένας ηλικιωμένος συμπολίτης μας έχασε τη ζωή του. Πρόκειται για ένα 77χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν φιλοξενούμενος στο γηροκομείο στο Μαρούσι, όπου εντοπίστηκε εστία κορωνοϊού. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από κορωνοϊό στην Ελλάδα, ανέρχεται πλέον σε 292.

Θυμίζουμε ότι στην χθεσινή ενημέρωση ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 169 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11832, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες. 2274 (19.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5204 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 42 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 164 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Έκλεισε το εργοστάσιο που εντοπίστηκαν τα κρούσματα στα Γιαννιτσά  – Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην περιοχή

Έντονη είναι η ανησυχία των λοιμωξιολόγων για τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφονται τις τελευταίες ώρες στην περιοχή των Γιαννιτσών. Όπως έχει γίνει γνωστό, μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 46 νοσούντες, οι οποίοι είναι εργαζόμενοι σε συγκεκριμένο εργοστάσιο κονσερβοποιίας. Συνολικά στο χώρο απασχολούνται 680 εργαζόμενοι, με την κονσερβοποιία υπό το βάρος των εξελίξεων, να διακόπτει τη λειτουργία της.

«Η εταιρεία, η οποία σημειωτέον τηρούσε όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία από τον Covid-19, μόλις ενημερώθηκε για την ύπαρξη κρουσμάτων σε 11 εργαζομένους της περιοχής Κιλκίς, έλαβε άμεσα όλα τα νόμιμα μέτρα, ενημερώνοντας τις συναρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και επιπλέον άμεσα μέτρα με δικά μας έξοδα, και μέχρι νεωτέρας, διέκοψε την λειτουργία της, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και του προσωπικού της», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πιο πολλοί από τους 680 εργαζόμενους, είναι εποχικοί και μετακινούνται μαζικά με λεωφορεία στους νομούς Κιλκίς, Ημαθίας, Πιερίας και Θεσσαλονίκης. Στο επίκεντρο των ελέγχων ωστόσο, βρίσκονται η Γουμένισσα, τα Γιαννιτσά και η Κατερίνη. Με τα αποτελέσματα των ελέγχων να μην έχουν βγει όλα, αναμένεται ο αριθμός των κρουσμάτων να ανέβει κι άλλο. Όπως είναι φυσικό, στον ΕΟΔΥ έχει σημάνει συναγερμός, για να ιχνηλατηθούν και οι επαφές των εργαζομένων που βγήκαν θετικοί. Μάλιστα κλιμάκιο βρίσκεται στα Γιαννιτσά από το πρωί της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους συγγενείς και στις επαφές τους. Οι ασθενείς ήδη έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ώστε να μην συνεχιστεί στην ίδια ένταση η διασπορά της νόσου.

Οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί προέρχονται από πέντε νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας: Ειδικότερα, 13 προέρχονται από τη Γουμένισσα Κιλκίς, άλλοι 10 από την Πιερία, αρκετοί είναι από την Πέλλα και την Ημαθία, ενώ σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτηση των εργαζόμενων που μεταβαίνουν στο εργοστάσιο με λεωφορείο που ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη. Ήδη, ανάμεσά τους έχουν εντοπιστεί κάποιοι που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments