Ελλάδα

Μαίνεται η φωτιά στην Κεφαλονιά

Μαίνεται η φωτιά στην Κεφαλονιά
Φωτιά Κεφαλονιά: Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στην περιοχή Φαρακλάτα στην Κεφαλονιά. Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Κεφαλονιά. Η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή Φαρακλάτα, συνεχίζει να καίει με αμείωτη ένταση και να καταστρέφει ότι βρεθεί στο διάβα της. Με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις της πυρόσβεσης ενισχύθηκα.

Συγκεκριμένα, στο σημείο έσπευσαν να συνδράμουν και εναέρια μέσα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, ενώ ήδη επιχειρούσαν από το βράδυ 17 πυροσβέστες με έξι οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου, εθελοντές της ΕΟΔ Κεφαλονιάς με τρία οχήματα, καθώς και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αργοστολίου.

Σημειώνεται πως η φωτιά καίει σε δασική έκταση, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, βρίσκεται μακριά από σπίτια.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα για αρκετές περιοχές της χώρας:

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η  του  (www.civilprotection.gr) για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις εξής περιοχές:

Ακολουθεί ο χάρτης πρόβλεψης της Πολιτικής Προστασίας:

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την  Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για  πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά, τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στην Πυροσβεστική Υπηρεσία (τηλ.199) και δώστε σαφείς πληροφορίες για:

  • την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε,
  • την τοποθεσία, το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.
  • το είδος της βλάστησης που καίγεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments