Ελλάδα

Κορωνοϊός Εορδαία: Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα μετά από γάμο

Κορωνοϊός Εορδαία: Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα μετά από γάμο
Κορωνοϊός Εορδαία: Και δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα υπάρχει μετά από γάμο που έγινε σε χωριό.

Επιβεβαιώθηκε και δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού μετά από γάμο που είχε γίνει σε χωριό της Εορδαίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του kozanimedia.gr, πρόκειται και πάλι για συγγενικό πρόσωπο των νεόνυμφων, που κατάγεται από το χωριό και διαμένει στην Πτολεμαϊδα.

Το πρώτο κρούσμα από τον ίδιο γάμο νόσησε μακριά από την περιοχή, σε νησί των Κυκλάδων και δεν γνώριζε πως ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Ήδη, συγγενικά του πρόσωπα έχουν υποβληθεί σε τεστ, με τα πρώτα αποτελέσματα, ευτυχώς, να είναι αρνητικά. Οι Αρχές συνεχίζουν την ιχνηλάτηση με στόχο να μειωθεί, όσο γίνεται, η διασπορά του κορωνοϊού στην περιοχή.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία ότι «καλούμαστε να στεγανοποιήσουμε κάθε εστία κορωνοϊού που εντοπίζεται». Επισήμανε ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς, που έχουν τεθεί σε ειδικό καθεστώς με περιοριστικά μέτρα, όπως ανακοινώθηκε από χθες.

Απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών αυτών να ακολουθήσουν πιστά τα μέτρα καθώς έχει εντοπιστεί στην περιοχή τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων από μια και μόνο συρροή.

Τα σημερινά κρούσματα και οι νεκροί

Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει: «Σήμερα ανακοινώνουμε 287 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 43 συνδέονται με γνωστές συρροές και 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 12734, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες.

2340 (18.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5601 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

52 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 11 (21.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 169 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 300 θανάτους συνολικά στη χώρα. 111 (37.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Μετά την ανακοίνωση των κρουσμάτων και των θυμάτων του κορωνοϊού, έγινε γνωστό ότι μια 49χρονη γυναίκα κατέληξε στο Σωτηρία. Όπως έγινε γνωστό η γυναίκα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments