Πολιτική

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Είμαστε μεγάλοι, δεν μπορείτε να μας φάτε»

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Είμαστε μεγάλοι, δεν μπορείτε να μας φάτε»
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Με μια δήλωση από τα νιάτα του, ο Τούρκος πρόεδρος εκφράζει την οργή του για τα αποτελέσματα της Ευρωμεσογειακής Διάσκεψης MED7.

Την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και την Κύπρο εξέφρασαν χθες οι ηγέτες των μεσογειακών χωρών που συμμετείχαν στη Διάσκεψη MED7, στην Κορσική, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα και τις προκλητικές ενέργειες της στην Ανατολική Μεσόγειο. Εκνευρισμένος με την εξέλιξη αυτή, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανάρτησε ένα βίντεο στα social media επιδιώκοντας να απαντήσει με τον δικό του τρόπο.

Στο εν λόγω βίντεο, ο Ερντογάν κάνει δήλωση αρκετά χρόνια πριν μιλώντας για “ένα τραπέζι των λύκων” που έχει στηθεί από κάποιους που θέλουν να «φάνε την Τουρκία». «Υπάρχει ένα τραπέζι των λύκων που ετοιμάζετε και θέλετε να μας φάτε. Μην μας παρεξηγήσετε, όμως εμείς είμαστε μεγάλοι για να το καταφέρετε. Δεν μπορείτε να μας φάτε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Η ανάρτησή του:

Συμμαχία Ελλάδας – Γαλλίας με ισχυρό μήνυμα προς την Τουρκία:

Σημειώνεται, πως ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, στη σύνοδο της Συμμαχίας των χωρών της Νότιας Ευρωπαϊκής Ένωσης (Med7), που διεξήχθη στην Κορσική ύψωσε τείχος προστασίας απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας. Διακηρύττοντας την «μεσογειακή ειρήνη», ο κ. Μακρόν περιέγραψε τα όρια της ανοχής των 7 χωρών του ευρωπαϊκού Νότου απέναντι στην Άγκυρα, προειδοποιώντας την ανοιχτά για επέκταση της λίστας των κυρώσεων στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 24 Σεπτεμβρίου.

«Η δική μας ευθύνη είναι μία Μεσόγειος όπου θα υπάρχει μία πολιτική και εποικοδομητική αντιμετώπιση μία μεσογειακή ειρήνη που θα επιτρέψει τις ανταλλαγές με αρμονικό τρόπο, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει σεβασμός για την κυριαρχία κάθε κράτους μέλους. Απόψε μιλήσαμε πρώτα για το μεταναστευτικό και θέλω να απευθύνω ένα μήνυμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα μετά τις πυρκαγιές στη Μόρια. Η Γαλλία θα είναι συνεπής σε αυτό το ραντεβού.

Η Γερμανία και η Γαλλία θα ενώσουν δυνάμεις για να βρεθούν στο ραντεβού αλληλεγγύης με την Ελλάδα. Θα αναλάβουμε και εμείς ασυνόδευτους ανήλικους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συμμετάσχουμε σε αυτή την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Είχαμε μία μεταναστευτική κρίση αλλά δεν καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς το ζήτημα. Υπάρχει μία θέληση για να βρούμε μία εθελοντική ατζέντα στα μεταναστευτικό κομμάτι. Θα πρέπει να βελτιώσουμε τις συνθήκες ασύλου και φιλοξενίας, πρέπει να εργαστούμε με τρόπο προληπτικό για τις χώρες διέλευσης. Θέλουμε να αναβιώσουμε τη συμφωνία με την Τουρκία του 2016 με την ανάγκη να μπορέσει να είναι αποτελεσματικός ο μηχανισμός επανεισδοχής», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου και τη σχέση με την Τουρκία, με την κυρία Μέρκελ διαπιστώσαμε μία κοινή ατζέντα για να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο και για να αποφύγουμε την κλιμάκωση. Στηρίζουμε την Ελλάδα και την Κύπρο. Δεν δεχόμαστε τις απειλές της επικυριαρχίας ενός κράτους – μέλους. Διαπιστώσαμε μία βούληση να υπάρξει ένας διάλογος έτσι ώστε να νδίαυλοι επικοινωνίας. θέλουμε να κλείσουμε αυτό το διάλογο με καλή πιστή. Πρέπει να σταματήσουν οι μονομερείς ενέργειες και γεωτρήσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments