Ελλάδα

Επεισόδια με ΜΑΤ και χημικά στη Λέσβο

Επεισόδια με ΜΑΤ και χημικά στη Λέσβο
Λέσβος: Οι μετανάστες αντιδρούν στις κινήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη μεταφορά τους σε πρόχειρο καταυλισμό πίσω από το πεδίο Βολής του στρατού στον Καρά Τεπέ.

Τεταμένο είναι το κλίμα στη Λέσβο στο δρόμο του Καρά τεπέ. Οι μετανάστες αντιδρούν στη μεταφορά τους σε πρόχειρο καταυλισμό.

Τεταμένη είναι η κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο στον δρόμο του Καρά τεπέ με τους μετανάστες να επιδίδονται σε πετροπόλεμο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Σύμφωνα με τα nealesvou το κλίμα είναι τεταμένο από το πρωί στο δρόμο του Καρά τεπέ όπου παραμένουν για τέταρτη μέρα χιλιάδες αιτούντες άσυλο από το ΚΥΤ της Μόριας.

Οι μετανάστες αντιδρούν στις κινήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη μεταφορά τους σε πρόχειρο καταυλισμό πίσω από το πεδίο Βολής του στρατού στον Καρά Τεπέ . Οι αιτούντες άσυλο ζητούν να φύγουν από το νησί και αρνούνται να μεταφερθούν σε κάποιο άλλο χώρο. “No food just freedom” φώναζαν το μεσημέρι, όταν αρνήθηκαν να παραλάβουν φαγητό. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Για ακόμη μια ημέρα στον δρόμο χιλιάδες άτομα

Θυμίζουμε πως τρίτη μέρα στον δρόμο, από την είσοδο της πόλης της Μυτιλήνης μέχρι τον καμένο καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας, βρίσκονται χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Έχουν κατακλύσει τον δρόμο και τα γύρω από τον καταυλισμό κτήματα ή τους αύλειους χώρους επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές από την Τετάρτη το πρωί, έχοντας στήσει πρόχειρους καταυλισμούς.

Από νωρίς το πρωί, με ελικόπτερα μεταφέρονται σε έκταση του ελληνικού Δημοσίου στην περιοχή του Καρά Τεπέ σκηνές και άλλο υλικό που έφθασε στο αεροδρόμιο της πόλης την Τετάρτη το μεσημέρι. Επίσης, το πρωί με το πλοίο της γραμμής μεταφέρθηκαν οχήματα της Αστυνομίας, τα οποία παρατάχθηκαν, όλα κατάλληλα στελεχωμένα, σε όλο το μήκος της διαδρομής όπου ζουν πρόσφυγες και μετανάστες.

Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, λόγω του συνωστισμού που δημιουργείται, διανέμεται φαγητό και νερό, ενώ από το πρωί τρία αυτοκίνητα του ΕΟΔΥ προσφέρουν υπηρεσίες μετακινούμενα με προσωπικό ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Σημειώνεται ότι το μεσημέρι αναμένεται να έρθουν στο αεροδρόμιο της πόλης ειδικές συσκευές γρήγορης ανίχνευσης του κορωνοϊού προκειμένου (rapid tests) να ξεκινήσει η διαδικασία της υγειονομικής θωράκισης της κοινότητας.

Πολύτιμη η ανθρωπιστική βοήθεια της ελβετικής κυβέρνησης

Παράλληλα, ανθρωπιστική βοήθεια της ελβετικής κυβέρνησης βάρους 1,2 τόνων αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα εντός της ημέρας, προκειμένου να διανεμηθεί στους πρόσφυγες της Μόριας. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, το αεροσκάφος θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας γύρω στις 17.00 μ.μ. και τη βοήθεια θα παραλάβουν ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Κουμουτσάκος, και ο Ελβετός πρέσβης στην Ελλάδα.

Η αποστολή περιλαμβάνει κουβέρτες και είδη προσωπικής υγιεινής, ενώ θα ταξιδέψει και ένας ειδικός από την Ελβετία για να συνδράμει στην κατανομή του υλικού. Με δεύτερη αποστολή, που αναμένεται μέσα στην εβδομάδα, η ελβετική κυβέρνηση θα παράσχει επίσης σκηνές και τέντες. Εξάλλου, εντός των επόμενων δύο ημερών αναμένεται φορτηγό από τη Γερμανία με ανθρωπιστική βοήθεια το οποίο θα φτάσει στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια θα ταξιδέψει για τη Λέσβο. Το υλικό που αποστέλλει η γερμανική κυβέρνηση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τέντες, κρεβάτια, υπνόσακους και στρώματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments