Ελλάδα

Χρυσοχοϊδης Λέσβος: Αυστηρό μήνυμα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Χρυσοχοϊδης Λέσβος: Αυστηρό μήνυμα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη
Χρυσοχοϊδης Λέσβος: "Θα υπάρξουν κυρώσεις και συνέπειες" είπε ο υπουργός.

Σαφές και συνάμα αυστηρό μήνυμα σε όσους παρακινούν τους μετανάστες να μην προσέρχονται στη νέα δομή που φτιάχνεται στο Καρά Τεπέ, έστειλε από τη Λέσβο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης τόνισε ότι «η Ελληνική Δημοκρατία είναι πολύ ισχυρή και δεν θα ανεχθούμε το παραμικρό», και συμπλήρωσε: «τους προειδοποιώ ότι θα υπάρξουν κυρώσεις και συνέπειες και τους καλώ να εγκαταλείψουν αυτές τις προσπάθειες».

Παράλληλα, σημείωσε ότι στη Λέσβο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας τόσο των μεταναστών όσο και των κατοίκων του νησιού. Σημείωσε, τέλος, ότι στη νέα δομή οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας είναι εξαιρετικές και κάλεσε τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο να προσέλθουν να εξεταστούν από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ για Covid-19 και στη συνέχεια να εγκατασταθούν στη νέα δομή.

 

Επτά κρούσματα εντοπίστηκαν από τα τεστ στη νέα δομή του Καρά Τεπέ

Επτά πρόσφυγες και μετανάστες, από τους 300 που εξετάσθηκαν χθες κατά την είσοδο τους στον νέο καταυλισμό στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης, βρέθηκαν θετικοί στη νόσο του κορωνοϊού. Δύο από αυτούς ανήκουν στους 35 που είχαν βρεθεί θετικοί κατά τον υγειονομικό έλεγχο που υπήρξε πριν από το κάψιμο του ΚΥΤ της Μόριας.

Στο σύνολό τους τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο, ο οποίος έχει δημιουργηθεί στον Καρά Τεπέ. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σήμερα προβλέπεται να μπουν στη νέα δομή, αφού προηγουμένως ελεγχθούν υγειονομικά, περί τους 1.000 ακόμα πρόσφυγες και μετανάστες. Οι εισερχόμενοι στη νέα δομή πρόσφυγες και μετανάστες, όλοι τους μέλη οικογενειών και ανήκοντες σε ευάλωτες ομάδες, αρχικά καταγράφονται.

Στη συνέχεια, οδηγούνται στο ιατρείο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Unicef, όπου και εξετάζονται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αν πάσχουν από τη νόσο του κορονοιού. Το αποτέλεσμα της εξέτασης βγαίνει σε 15 περίπου λεπτά, καθώς χρησιμοποιούνται τεστ ταχείας εξέτασης που ήρθαν στη Μυτιλήνη προχθές. Τέλος οδηγούνται σε σκηνές, οι οποίες έχουν οριοθετηθεί κατά «γειτονιές εθνικοτήτων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments