Διεθνή

Λατινική Αμερική κορωνοϊός: Εκατομμύρια τα κρούσματα αν και ο ημερήσιος απολογισμός μειώθηκε

Λατινική Αμερική κορωνοϊός: Εκατομμύρια τα κρούσματα αν και ο ημερήσιος απολογισμός μειώθηκε
Λατινική Αμερική κορωνοϊός: Φαίνεται πως τα ημερήσια νέα κρούσματα της νόσου Covid-19 έπεσε στις 67.173, από 80.512.

Τα οχτώ κρούσματα κορωνοϊού ξεπέρασαν την περασμένη Πέμπτη, να έχουν καταγραφεί οι περισσότερες μολύνσεις παγκοσμίως, αν και φαίνεται ότι πλέον εξαπλώνεται με πιο αργούς ρυθμούς σε κάποιες χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, τις προηγούμενες ημέρες ως την Τετάρτη ο όρος των ημερήσιων νέων κρουσμάτων της νόσου Covid-19 έπεσε στις 67.173, από 80.512 το προηγούμενο επταήμερο, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, που βασίζεται στα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα οι κυβερνήσεις.

Η Βραζιλία παραμένει η χώρα της Λατινικής Αμερικής με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, αλλά και τους περισσότερους θανάτους, συνολικά 4,2 εκατομμύρια μολύνσεις και περισσότερους από 128.000 θανάτους. Όμως οι Βραζιλιάνοι αξιωματούχοι επεσήμαναν ότι παρατηρούν μείωση των νέων μολύνσεων τις τελευταίες ημέρες αν και στη χώρα αναφέρθηκαν 40.557 νέα κρούσματα.

Όμως, ο ημερήσιος μέσος όρος των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού παρουσιάζει μικρή μείωση στο Περού, την Κολομβία και το Μεξικό, τις πλέον πληγείσες χώρες της Λατινικής Αμερικής μετά τη Βραζιλία. Για παράδειγμα, στην Κολομβία μετά από πάνω πέντε μήνες lockdown, τα συνολικά κρούσματα του ιού ξεπέρασαν τα 700.000, με τους θανάτους ανθρώπων που είχαν προσβληθεί από την νόσο να φτάνουν τις 23.000.

Η χώρα των Άνδεων καταγράφει 702.088 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, και 22.518 καταγεγραμμένους θανάτους. Η Κολομβία ξεκίνησε να επιβάλει τον Μάρτιο τα δικά της μέτρα απαγορεύσεων για την συγκράτηση της πανδημίας. Σήμερα, διέρχεται μια πολύ πιο χαλαρή «επιλεκτική» φάση καραντίνας και σχεδιάζει την επανέναρξη διεθνών πτήσεων. Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Μπογκοτά λειτουργούν με σχεδόν 62% χωρητικότητα, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές. Η πρωτεύουσα φιλοξενεί το 1/3 των μολύνσεων όλης της χώρας.

Από την άλλη, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμη 874 θάνατοι ασθενών εξαιτίας του κορωνοϊού και 43.718 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη γιγαντιαία λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται σε 130.396 νεκρούς, ενώ το σύνολο των μολύνσεων φτάνει πλέον τα 4.282.164 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου.

Βέβαια, να αναφέρουμε πως πάνω από 28,33 εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο και 910.299 ​άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του ιού, σύμφωνα με απολογισμό του πρακτορείου Reuters. Κρούσματα έχουν αναφερθεί σε πάνω από 210 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο από τότε που εντοπίστηκαν τα πρώτα περιστατικά στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments