Ελλάδα

Αυτοί είναι οι 3 δήμοι στην Αττική με τα περισσότερα κρούσματα

Αυτοί είναι οι 3 δήμοι στην Αττική με τα περισσότερα κρούσματα
Νέα μέτρα Αττική: Θέμα ωρών ήταν η ανακοίνωση των περιορισμών για τον νομό μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Το απόγευμα της Τρίτης (15 Σεπτεμβρίου) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε για τα νέα μέτρα που αφορούν κυρίως στην Αττική, αν και στην ανακοίνωσή του έκανε αναφορά και σε άλλους δήμους.

Ήταν ξεκάθαρα πως ήταν θέμα ωρών η ανακοίνωση των μέτρων για την Αττική μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Τα μέτρα που έχουν προτείνει οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας συζητήθηκαν και στο Μέγαρο Μαξίμου στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί. Όπως εξήγησαν μέλη της επιτροπής στον ΘΕΜΑ 104,6 η ανάγκη λήψης μέτρων για την Αττική κρίθηκε απαραίτητη καθώς «πρέπει να προλάβουμε». «Το σημαντικό με τον κορωνοϊό είναι να προλαβαίνεις», εξέφρασε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το στοιχείο που παρουσίασε ο κ. Γώγος ότι «η κάλυψη των κλινών στην Αττική σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα είναι σαφώς μεγαλύτερη και είναι περίπου στο 60% σε σχέση με τα υπάρχοντα κρεβάτια ΜΕΘ». «Θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ άσχημα η κατάσταση. Για αυτό προτείνεται να αυστηροποιηθούν τα μέτρα καθώς έχουμε αύξηση στις διασωληνώσεις και έχουμε αρκετές συρροές» εξήγησε από την πλευρά του ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος στον ΘΕΜΑ 104,6 προσθέτοντας πως «αν έχετε παρατηρήσει και στη Σερβία και στο Ισραήλ έγινε ξαφνικά η αύξηση. Και αν αυτό συμβεί είναι δύσκολο η κατάσταση να ελεγχθεί».

«Αυτό που μας οδηγεί στα νέα μέτρα είναι ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επιδημίας στην Αττική, όπως ο αριθμός των διασωληνώσεων, ο αριθμός των νοσηλειών, ο μεγάλος πληθυσμός και η πυκνότητα του πληθυσμού. Πρέπει προκαταβολικά να προστατεύσουμε τα σχολεία. Δεν πρόκειται για γενικευμένο lockodown, αλλά περιοριστικά μέτρα που αφορούν σε όλη την Αττική, οριζόντια σε όλη την Αττική», εξήγησε από την πλευρά του ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ οι τρεις δήμοι με τα περισσότερα κρούσματα είναι ο δήμος Αθηναίων, ο δήμος Κηφισιάς και ο δήμος Πειραιά.

Για να δείτε αναλυτικά όλα τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, πατήστε εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments