Πολιτική

Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό που θα ισχύουν από αύριο

Αυτά είναι τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό που θα ισχύουν από αύριο
Χαρδαλιάς νέα μέτρα: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε τις νέες αποφάσεις της κυβέρνησης για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή τακτική ενημέρωση. «Όταν και όπου εντοπίζουμε αύξηση των κρουσμάτων γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες, 4089 κρούσματα είναι ενεργά αυτή τη στιγμή», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Η τήρηση των μέτρων σώζει ζωές, επισήμανε ο υφυπουργός. Από τις 1/7 – 13 /9  έχουν γίνει 230.538 έλεγχοι, ενημέρωσε.

Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων τίθεται στο καθεστώς αυξημένης επιτήρησης για 14 ημέρες. Τα περιοριστικά μέτρα  θα ισχύουν για 14 ημέρες, από Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020 στις 6 π.μ. έως την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 στις 6 π.μ., είναι τα εξής:

– Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.

– Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις – οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

– Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Στην Αττική θα υπάρχει ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων, μετά από εισήγηση τις επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

  • Μέχρι 50 άτομα στις συναυλίες, σε ανοιχτό χώρο, καθιστοί με χρήση μάσκας, απαγορεύεται το αλκοόλ και το κάπνισμα
  • Για τα κέντρα διασκέδασης με μουσική και κλειστές αίθουσες για μουσική, αναστέλλεται η λειτουργία τους για 14 ημέρες
  • Όριο πληρότητας 60% με χρήση μάσκας σε θέατρα και σινεμά, υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο των θεατών, καθώς και κατά τη διάρκεια της παράστασης
  • Έναρξη του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στο λιανεμπόριο στις 10:00, εκτός από τα super market, τους φούρνους και τα υπόλοιπα καταστήματα τροφίμων
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας και ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων

  • Ανώτατο όριο έξι ατόμων ανά τραπέζι
  • Για τις κοινωνικές εκδηλώσεις, παραμένει το όριο των 50 ατόμων
  • Στις λαϊκές αγορές: χρήση μάσκας από όλους, λειτουργία στο 50%, 3 μέτρα απόσταση μεταξύ των πάγκων
  • Αυστηρή σύσταση για χρήση της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, όπου παρατηρείται συνωστισμός (δηλαδή πλατείες, στάσεις λεωφορείων κ.α)
  • Ισχυρή σύσταση για γενική χρήση μάσκας στους άνω των 65

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε στη συνέχεια: «δεν επιτρέπεται η λήψη κάθετων μέτρων, η έννοια των τοπικών μέτρων έχει εφαρμοστεί σε επίπεδο περιφέρειας». Ο υφυπουργός τόνισε ότι είναι κρίσιμο να ακολουθήσουμε τα νέα μέτρα για να «βγούμε νικητές» απέναντι στον ιό και να περιορίσουμε τη διασπορά τις επόμενες 14 ημέρες.

Δείτε live την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό

Gepostet von pagenews.gr am Dienstag, 15. September 2020

Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Σήμερα ανακοινώνουμε 310 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 30 σχετίζονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13730, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες», αναφέρει ο ΕΟΔΥ στη σημερινή του ανακοίνωση. Ο ΕΟΔΥ προσθέτει ότι: «2433 (18%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5901 (43.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 17 (25.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 175 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 313 θανάτους συνολικά στη χώρα. 116 (37%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments