Διεθνή

Σοκαριστική τιμωρία στην Ινδονησία για τους αρνητές της μάσκας

Σοκαριστική τιμωρία στην Ινδονησία για τους αρνητές της μάσκας
Ινδονησία κορωνοϊός: Πρόκειται για όσους αγνοούν τις συστάσεις της κυβέρνησης για τα μετρά προστασίας της διασποράς του φονικού ιού.

Με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο τιμωρούν τους αρνητές της μάσκας σε επαρχία της Ινδονησίας.

Πρόκειται για όσους αγνοούν τις συστάσεις της κυβέρνησης για τα μετρά προστασίας της διασποράς του κορωνοϊού. Έτσι σκέφτηκαν στην περιφέρεια Γκρέσιν, στην Τζουά Τιμόρ μια επαρχία της Ινδονησίας, να τιμωρούν τους απείθαρχους, την ώρα που οι θεωρίες συνωμοσίας από «ειδικούς» πληθαίνουν.

Σύμφωνα με ό,τι μεταδίδει η Daily Mail, στην ανατολική Ιάβα στην Ινδονησία, όσοι αρνούνται να φορέσουν μάσκα τιμωρούνται με το σκάψιμο τάφων για τα θύματα του κορωνοϊού. Μάλιστα, οκτώ άτομα, αρνητές της μάσκας, στην περιφέρεια Gresik, αναγκάστηκαν να σκάψουν τάφους σε δημόσιο νεκροταφείο στο χωριό Ngabetan.

«Υπάρχουν μόνο τρεις διαθέσιμοι εκσκαφείς τάφων αυτήν τη στιγμή, οπότε σκέφτηκα ότι θα μπορούσα επίσης να βάλω αυτούς τους ανθρώπους να δουλέψουν μαζί τους. Ας ελπίσουμε ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για περαιτέρω παραβιάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της επαρχίας Cerme Suyono είπε στο Tribun News.

Παράλληλα, ο αριθμός των περιπτώσεων Covid-19 συνεχίζει να αυξάνεται στο Cerme, ωθώντας τις αρχές του χωριού να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας. Οι κάτοικοι που αγνοούν τα νέα πρωτόκολλα υπόκεινται σε πρόστιμα ή κοινωνική εργασία ως τιμωρία από τον νόμο. Η Ινδονησία σημείωσε αύξηση του αριθμού των περιπτώσεων κορωνοϊού κατά 3.636, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων από τότε που ξεκίνησε η πανδημία σε 218.382.

Η πανδημία πλημμύρισε τον ποταμό Σισαντάνε με ιατρικά απόβλητα

Για τους κατοίκους περιοχών που βρέχονται από τον ποταμό Σισαντάνε, στην Ινδονησία, η πανδημία του κορωνοϊού δεν σημαίνει μόνο μια θανατηφόρα ασθένεια, αλλά ταυτόχρονα έναν κατακλυσμό ιατρικών αποβλήτων: μια συνεχή ροή συρίγγων, χειρουργικών μασκών, στολών προστασίας που τους προσπερνούν, πλέοντας στο νερό.

Η διπλή απειλή για όσους εξαρτώνται από τα νερά του ποταμού, μήκους 138 χιλιομέτρων, για να κάνουν μπάνιο ή για να πλύνουν τα ρούχα τους, μεγεθύνεται καθώς οι αρχές της Ινδονησίας δυσκολεύονται ολοένα περισσότερο να περιορίσουν τη διασπορά. Καθώς η πανδημία εξαπλωνόταν, ιατρικά απόβλητα μεταφέρονταν στη χωματερή Τσιπετσάνγκ. Τον Μάιο όμως, τα τοιχώματά της κατέρρευσαν, με αποτέλεσμα τόνοι σκουπιδιών να καταλήξουν στα φαιοπράσινα νερά του ποταμού.

«Ανησυχώ ακόμη, για να είμαι ειλικρινής, αλλά είμαι αναγκασμένη να πλένω εδώ», παραδέχθηκε η Έκα Πουρουάντι, κάτοικος παρόχθιας περιοχής, μιλώντας στο Reuters καθώς έπλενε ρούχα στα νερά του ποταμού, με τα παιδιά της να παίζουν στην όχθη. «Ελπίζω ότι δεν θα πάθουμε τίποτα, ξέρω ότι πρόκειται για θανατηφόρα ασθένεια», συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments