Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσίασε το νέο του σήμα

ΣΥΡΙΖΑ: Παρουσίασε το νέο του σήμα
ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε το νέο του σήμα.

Πριν από λίγες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας είχε προαγγείλει μια μεγάλη ανακοίνωση το πρωί της Τρίτης. Τελικά αργότερα έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρουσίαζε το νέο σήμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Λίγο μετά τις 11 το πρωί στο προσωπικό λογαριασμό του πρώην πρωθυπουργού ανέβηκε ένα βίντεο μετά από μια μικρή εισαγωγή δείχνει το νέο σήμα. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο αστέρι που ανοίγει και σχηματίζει τη φράση ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Το επιτελείο της Κουμουνδούρου εξέτασε πολλές επιλογές και κατέληξε σε αυτό το τελικό αποτέλεσμα. Ένα σήμα που, όπως λένε οι πληροφορίες, το αποφάσισε και το διάλεξε ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς να υπάρξει συνεδρίαση κομματικών οργάνων. Όπως αναφέρει o ίδιος και στο βίντεο της παρουσίασης που προβλήθηκε αποκλειστικά στους επίσημους λογαριασμούς του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του Αλέξη Τσίπρα στα socialmedia:

«Η ιστορία των κοινωνιών μας είναι η ιστορία της εξέλιξης. Η ανθρώπινη γνώση, η επιστήμη, τα όνειρα και οι φιλοδοξίες. Όλα εξελίσσονται. Η πρόοδος αυτή, πολλές φορές φοβίζει. Φοβίζει τους λίγους που έχουν μάθει να καρπώνονται τα οφέλη μιας κοινωνίας οργανωμένης γύρω από τα συμφέροντα και τις επιθυμίες τους. Όμως, η εξέλιξη είναι η δύναμη των πολλών. Μια δύναμη ανίκητη, συλλογική, αναπόδραστη. Χωρίς αυτή, δεν θα είχαμε σήμερα δημόσια νοσοκομεία για όλους.

Δεν θα είχαμε δημόσια σχολεία. Δεν θα ήταν κατοχυρωμένη η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης. Εμείς είμαστε προϊόν αυτής της εξέλιξης. Ένα κόμμα που μεγάλωσε και ωρίμασε αναλαμβάνοντας το τιμόνι της χώρας σε ιστορικές στιγμές. Ένα κόμμα που δεν έπαψε ποτέ να μετασχηματίζεται. Να μαθαίνει. Να ακούει. Να κατανοεί. Να σκέφτεται. Να αλλάζει.»

Το κεντρικό στοιχείο της νέας οπτικής ταυτότητας του κόμματος είναι ένα αστέρι, του οποίου οι πέντε κορυφές συμβολίζουν αξίες και ιδανικά που εμπνέουν και οδηγούν την Αριστερά και τη Δημοκρατική Παράταξη. Η Δημοκρατία, η Αλληλεγγύη, η Δικαιοσύνη, η Ελευθερία και η Ισότητα. Αξίες τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύεται να υπηρετεί και να αγωνίζεται γι’ αυτές, απευθύνοντας ένα πλατύ κάλεσμα σε όσους οραματίζονται μια Δίκαιη, Προοδευτική και Ευρωπαϊκή Ελλάδα.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments