Ελλάδα

Νίκος Σύψας κορωνοϊός: Lockdown σε 10 μέρες αν δεν αποδώσουν τα μέτρα

Νίκος Σύψας κορωνοϊός: Lockdown σε 10 μέρες αν δεν αποδώσουν τα μέτρα
Νίκος Σύψας κορωνοϊός: Ο καθηγητής αποκάλυψε ότι θα οδηγηθούμε σε δεύτερο Lockdow αν δεν αποδώσουν τα μέτρα.

Πριν από λίγους μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλειε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε σε ένα δεύτερο lockdown. Βέβαια την ίδια ώρα τα κρούσματα του κορωνοϊού παραμένουν σταθερά ανεβασμένα στη χώρα μας. Το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται αυτή τη στιγμή στην Αττική που σε καθημερινή βάση έχει το 50% των νέων μολύνσεων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχει πέσει εκ νέου στο τραπέζι το ενδεχόμενο μιας δεύτερης περιόδου καραντίνας. Ο Στέλιος Πέτσας ήταν ο πρώτος που το ανέφερε σε χθεσινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ.

Η συγκεκριμένη δήλωση προκάλεσε αρκετή συζήτηση τις τελευταίες ώρες. Ο Νίκος Σύψας παραχώρησε συνέντευξη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και φυσικά δεν θα μπορούσε να μη δεχτεί ερώτηση για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου lockdown. Ο καθηγητής όχι απλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο καραντίνας στη χώρα μας, αλλά τόνισε ότι είναι κάτι που φαντάζει μονόδρομος αν δεν υπάρξει πτώση στον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Κρίσιμες οι επόμενες δέκα μέρες

«Έχω ακούσει ότι δεν θα γίνει ποτέ lockdown. Η απάντηση είναι ότι αν χρειαστεί, θα γίνει» είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός λοιμωξιολόγος. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μέτρα που πάρθηκαν, τονίζοντας ότι οι επόμενες δέκα μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Τότε θα κριθεί αν θα επιστρέψουν στη ζωή μας τα sms και ο περιορισμός κυκλοφορίας.

«Θα δώσουμε στα μέτρα μια εβδομάδα, 10 μέρες ή δυο εβδομάδες το πολύ για να αποδώσουν. Αν δεν αποδώσουν, το επόμενο βήμα ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών», είπε ο Νίκος Σύψας, σημειώνοντας πως το νέο lockdown θα είναι διάρκειας τουλάχιστον μιας εβδομάδας. Η ανοδική τάση της επιδημίας είναι πολύ έντονη και «αν αφήσουμε την κατάσταση χωρίς δραστικά μέτρα ενδεχομένως θα πιεστούμε στο σύστημα υγείας», συμπλήρωσε ο Νίκος Σύψας.

Θυμίζουμε ότι την ίδια στιγμή ο  επιδημιολόγος, κ. Τάκης Παναγιωτόπουλος εξήγησε πως αν μπούμε σε εκθετική κατάσταση τα πράγματα μετά δεν θα ελέγχονται καθόλου ενώ έκανε σαφές πως τώρα είναι η ώρα για πραγματικά ισχυρά μέτρα όχι λίγο αργότερα. Ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως η μάσκα στο δρόμο είναι και αυτή μέσα στην δέσμη μέτρων που μπορεί να εφαρμοστούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments