Τεχνολογία

Razer: Η εταιρεία διέρρευσε πληροφορίες 100.000 πελατών της

Razer: Η εταιρεία διέρρευσε πληροφορίες 100.000 πελατών της
Razer: Στον «αέρα» του διαδικτύου είναι ονόματα και διευθύνσεις email χιλιάδων πελατών της Razer. Tι υποστηρίζει η εταιρεία.

Πληροφορίες χιλιάδων πελατών της διέρρευσε στο διαδίκτυο η Razer. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αναφορά του ερευνητή ασφαλείας Bob Diachenko, η εταιρεία διέρρευσε κατά λάθος τα στοιχεία 100.000 πελατών της στο internet. Το λάθος προέκυψε από έναν Elasticsearch server ο οποίος δεν είχε διαμορφωθεί σωστά, αφήνοντας ευαίσθητες πληροφορίες πελατών αποθηκευμένες χωρίς προστασία από τις 18 Αυγούστου.

Η βάση δεδομένων περιείχε ονόματα, τηλεφωνικούς αριθμούς, διευθύνσεις email αλλά και διευθύνσεις κατοικίας.

Η Razer ισχυρίζεται πως πληροφορίες πιστωτικών καρτών και passwords δεν συμπεριλαμβάνονταν στο leak. Επίσης, δεν απάντησε στον Diachenko παρά τρεις ολόκληρες εβδομάδες αργότερα, ενώ ο ίδιος προσπάθησε να επικοινωνήσει με την εταιρεία αρκετές φορές. Σημειώνεται, πως τελικά το πρόβλημα λύθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου.

“Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε και να ζητήσουμε συγγνώμη για την καθυστέρηση. Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διορθωθεί το θέμα, ενώ ξεκινήσαμε και μία αναλυτική αξιολόγηση του IT τμήματός μας και των συστημάτων ασφαλείας. Παραμένουμε δεσμευμένοι στη διασφάλιση της ψηφιακής ασφάλειας όλων των χρηστών μας” ανέφερε η Razer.

Τονίζεται πως εάν είστε κάτοχος κάποιου Razer προϊόντος, καλό θα είναι να είστε προσεκτικοί σχετικά με ύποπτα emails που μπορεί να λάβετε στο inbox σας, καθώς από τέτοια leaks ξεκινούν επιθέσεις. Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με το θέμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με την Razer στο [email protected].

Δυο λόγια για την Razer:

Η Razer Inc. είναι μια παγκόσμια εταιρεία κατασκευής υλικού τυχερών παιχνιδιών, πάροχος esports και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που ιδρύθηκε από τους Μιν-Λιανγκ Ταν και τον Ρομπέρ Κρακοφ. Η εταιρεία αυτή τη στιγμή εδρεύει στο Ίρβαϊν, στην Καλιφόρνια και στη Σιγκαπούρη.

Τα προϊόντα της απευθύνονται γενικά σε παίκτες και περιλαμβάνουν φορητούς υπολογιστές gaming, gaming tablet και περιφερειακά υπολογιστών όπως ποντίκια, συσκευές ήχου, πληκτρολόγια, mouse mats και game pads. Η Razer κυκλοφόρησε επίσης ένα λογισμικό VOIP που ονομάζεται Razer Comms. Το ποντίκι gaming Razer DeathAdder είναι το πιο δημοφιλές προϊόν της εταιρείας με αριθμούς πωλήσεων. Τα ποντίκια Razer χρησιμοποιούνται από περίπου το 5% των επαγγελματιών gaming παικτών. Τα περισσότερα προϊόντα της Razer παίρνουν το όνομα τους από αρπακτικά ή δηλητηριώδη ζώα, που κυμαίνονται από φίδια (ποντίκια), έντομα (mouse mats), αραχνοειδή (πληκτρολόγια), θαλάσσια πλάσματα (ήχος) και αιλουροειδή (περιφερειακά κονσόλας). Οι εξαιρέσεις σε αυτό είναι οι φορητοί υπολογιστές Razer Blade και Razer Edge, οι οποίοι αντλούνται από λεπίδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments