Ελλάδα

Κακοκαιρία Ιανός: Φτάνει και στην Αττική – Πώς θα κινηθεί ο κυκλώνας

Κακοκαιρία Ιανός: Φτάνει και στην Αττική – Πώς θα κινηθεί ο κυκλώνας
Κακοκαιρία Ιανός: Μεγάλες είναι οι καταστροφές που έχει προκαλέσει ο μεσογειακός κυκλώνας, ενώ έχουν κινδυνεύσει άνθρωποι. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά και Ιθάκη, ενώ πολύ έντονα είναι τα καιρικά φαινόμενα σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία.

Σαρωτικός είναι ο Ιανός αφού έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις περιοχές που έχει περάσει, ενώ έχουν κινδυνεύσει και άνθρωποι. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί Ζάκυνθος, Κεφαλλονιά και Ιθάκη, ενώ πολύ έντονα είναι τα καιρικά φαινόμενα σε Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία. Μάλιστα, δύο άτομα αγνοούνται στο Μουζάκι στην Καρδίτσα, ενώ επιχείρηση της ΕΜΑΚ γίνεται στον Αλμυρό της Μαγνησίας για τον απεγκλωβισμό τριών ατόμων που κρατούνταν από κλαδιά για να μην παρασυρθούν από τα νερά.

Τι προβλέπει το Meteo

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, «τα ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα που προκαλεί ο ΙΑΝΟΣ την Παρασκευή 18/09, αναμένεται από αργά το βράδυ και μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες Σαββάτου 19/09 να πλήξουν με μεγάλη διάρκεια τα περισσότερα τμήματα της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, την Εύβοια, καθώς επίσης τις Βόρειες και Δυτικές Κυκλάδες και παροδικά το Νότιο Ιόνιο. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 19/09 τα φαινόμενα θα μετατοπίζονται νοτιότερα και το βράδυ θα επηρεάσουν τα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται οι περιοχές που θα δεχτούν τις μεγαλύτερες ποσότητες βροχών έως το πέρας της κακοκαιρίας».

Δείτε Live την πορεία του Ιανού

Τι γίνεται στον Αλμυρό

Μάχη με τον χρόνο δίνουν η Πολιτική Προστασία και τεχνικά συνεργεία της Μαγνησίας και του δήμου Αλμυρού, για να αποτρέψουν το σπάσιμο της λιμνοδεξαμενής του Ξηριά και το ενδεχόμενο τα νερά να κατακλύσουν την πόλη του Αλμυρού. Η περιοχή επλήγη με σφοδρότητα από καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, ενώ έχουν σημειωθεί ζημιές σε υποδομές, οδικό δίκτυο και δίδεται μάχη από τις Αρχές, για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων που έχουν εγκλωβιστεί κοντά στην λιμνοδεξαμενή όταν επιχείρησαν να την εγκαταλείψουν με αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ethessalia.gr, τρεις εργαζόμενοι στο έργο της λιμνοδεξαμενής του Ξηριά του Αλμυρού κινδυνεύουν και η ΕΜΑΚ δίνει αγώνα για να τους προσεγγίσει. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η Υπηρεσία έχει κληθεί για 28 απομακρύνσεις ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι το απόγευμα έφυγαν από το εργοτάξιο και παρασύρθηκαν από τα νερά. Το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε και η Πυροσβεστική ήταν αδύνατον να τους προσεγγίσει.

«Ζούμε ένα θρίλερ» – Έχουν πιαστεί από τα κλαδιά για να σωθούν

Όπως περιγράφει στην ιστοσελίδα η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Δωροθέα, Κολυνδρίνη «ζούμε ένα θρίλερ. Πρώτη φορά στη ζωή μου βιώνω κάτι τέτοιο». Σύμφωνα με την ίδια, ελικόπτερο δεν μπορεί να σηκωθεί λόγω των ανέμων και το αυτοκίνητο έχει παρασυρθεί. «Είναι τρεις άνθρωποι που για να σωθούν έχουν πιαστεί από τα δέντρα και βρίσκονται μέσα στο νερό. Τους παρέσυρε το ρέμα όταν αποφάσισαν να φύγουν από το εργοτάξιο και βγήκαν από το αυτοκίνητο».

Η ίδια εξηγεί πως προσπαθεί να τους προσεγγίσει η Πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ με ερπυστριοφόρο. Την ίδια στιγμή, τα προβλήματα είναι αλλεπάλληλα στον Αλμυρό, καθώς κινδυνεύει να υπερχειλίσει ο Ξηριάς στο νότιο τμήμα του Αλμυρού. Για 15 περιπτώσεις απεγκλωβισμού κάνει λόγο το magnesianews.gr.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments