Ελλάδα

Κακοκαιρία Ιανός: Αγνοούνται δύο άτομα από τις πλημμύρες στην Καρδίτσα

Κακοκαιρία Ιανός: Αγνοούνται δύο άτομα από τις πλημμύρες στην Καρδίτσα
Κακοκαιρία Ιανός: Χωριά έχουν αποκλειστεί, γεφύρια έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και ο ποταμός Καλεμτζής έχει υπερχειλίσει.

Δραματική είναι η κατάσταση στην Καρδίτσα από τις καταρρακτώδεις βροχές του κύματος κακοκαιρίας «Ιανός», με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για δύο άτομα που αγνοούνται.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, χωριά έχουν αποκλειστεί, γεφύρια έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και ο ποταμός Καλεμτζής έχει υπερχειλίσει. Ο δήμαρχος Καρδίτσας έβγαλε ανακοινωθέν καλώντας τον κόσμο να μην μετακινείται. Επίσης υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι αγνοείται ένας οδηγός που παρασύρθηκε από ορμητικά νερά του ποταμού ενώ κατέρρευσε και η γέφυρα «Μπαλάνου» στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Επτά εγκλωβισμένοι στη θέση «Τσουκνίδα»

Την ίδια στιγμή, εγκλωβισμένα βρίσκονται επτά άτομα, που επέβαιναν σε τρία αυτοκίνητα στη θέση «Τσουκνίδα» στην Ανω Αργιθέα. Όπως ενημέρωσε το KarditsaLive.Net ο δήμαρχος, Ανδρέας Στεργίου, παρότι το μηχάνημα έφτασε στο σημείο που έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να δράσει αποτελεσματικά καθώς το σημείο είναι ιδιαίτερο και ο χείμαρρος φέρνει συνεχώς μπάζα και νερά.

Τα προβλήματα όμως δεν περιορίζονται εκεί καθώς ολόκληρος ο Δήμος Αργιθέας είναι χωρίς ρεύμα, ενώ σε κάποιους οικισμούς υπάρχει και πρόβλημα υδροδότησης.

 Γενική απαγόρευση στο οδικό δίκτυο της Καρδίτσας

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζει την κατάσταση που βιώνει στο σύνολό της η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, με δηλώσεις στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Νούσιος, λόγω της κακοκαιρίας Ιανός, ο οποίος σε σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για «γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του ν. Καρδίτσας μέχρι να εκτονωθεί η κακοκαιρία».

Ο ίδιος απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους για μεμονωμένες μετακινήσεις, όπως και να μετακινηθούν σε ασφαλές σημείο αν οι κατοικίες τους κινδυνεύουν από πλημμύρα. Επίσης σε μήνυμά του ο δήμαρχος Μουζακίου, Φάνης Στάθης επισημαίνει πως τα έντονα καιρικά φαινόμενα, γκρέμισαν τη γέφυρα του Πευκόφυτου και έριξαν την κολώνα της ΔΕΗ στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου. Ο δήμαρχος Μουζακίου απευθύνει έκκληση στο ίδιο μήνυμα, σε όλους να αποφεύγουν κάθε άσκοπη μετακίνηση και να μη διασχίζουν χείμαρρους ή ρέματα για κανένα λόγο, είτε πεζοί, είτε οδηγώντας κάποιο όχημα. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο σε κάθε περίπτωση η μετακίνηση έχει απαγορευτεί, εφιστώντας την προσοχή, «για να μη θρηνήσουμε καμία ανθρώπινη ζωή», όπως χαρακτηριστικά τονίζει. Η Δημοτική αρχή του δήμου Καρδίτσας, απευθύνει επίσης έκκληση να σταματήσουν αμέσως οι μετακινήσεις των πολιτών. Οι δημότες θα πρέπει να μείνουν σε ασφαλές σημείο, σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, ο δήμος Σοφάδων έδωσε στη δημοσιότητα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να βρίσκονται σε εξέλιξη, τονίζεται σε ανακοίνωση, ενημερώνουμε τους Δημότες ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Σοφάδων βρίσκονται σε εγρήγορση, για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων που είναι πιθανό να προκληθούν από την έλευση της κακοκαιρίας Ιανός.

Κατέρρευσε η γέφυρα «Μπαλάνου» στο Μουζάκι λόγω της κακοκαιρίας

Νωρίτερα την Παρασκευή κατέρρευσε η γέφυρα «Μπαλάνου», λόγω της κακοκαιρίας Ιανός, σύμφωνα με το KarditsaLive.Net. Μία γέφυρα περίπου 70 ετών πλέον αποκόπτει πλήρως την κοινότητα Πευκοφύτου του Δήμου Μουζακίου από τον δήμο Μουζακίου και όλη την Ανατολική Αργιθέα από την πρόσβαση προς την πόλη του Μουζακίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments