Πως Να

Πώς να αλλάξω λάστιχο αυτοκινήτου

Πώς να αλλάξω λάστιχο αυτοκινήτου
Αλλαγή λάστιχο αυτοκινήτου: Και όμως, δεν είναι και τόσο ζόρικη δουλειά.

Το να γνωρίζει κανείς πώς μπορεί να αλλάξει ένα σκασμένο λάστιχο στο αυτοκίνητό του είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη πληροφορία που πρέπει ο καθένας να γνωρίζει καλά.

Και παρότι μπορεί να υπάρχει η σκέψη ή η πεποίθηση ότι είναι μια ζόρικη δουλειά, δεν ισχύει στην περίπτωση που γνωρίζεις τα βήματα και το τι πρέπει να κάνεις ενώ είναι δέον για έναν οδηγό να γνωρίζει πώς γίνεται η αλλαγή ρεζέρβας. Για αρχή λοιπόν, διάλεξε το σωστό σημείο να σταματήσεις ώστε να είσαι ασφαλής από τα διερχόμενα οχήματα και φρόντισε να είναι επίπεδο ενώ μην ξεχάσεις να ανάψεις τα αλάρμ βάζοντας και το τριγωνάκι σε απόσταση τριάντα – πενήντα μέτρων από το όχημα.

Στη συνέχεια, βγάλε από το πορτ μπαγκάζ τη ρεζέρβα μαζί με τα εργαλεία όπως είναι ο γρύλος και το κλειδί μπουλονιών. Αν είσαι σε κεκλιμένο επίπεδο, βάλε κάποιο αντικείμενο αντί σφήνας κάτω από τη ρόδα που βρίσκεται απέναντι από το σκασμένο λάστιχο, για να μην κυλήσει το όχημα στην κατηφόρα. Επίσης, βγάλε το τάσι της ζάντας και χρησιμοποιώντας το κλειδί για τα μπουλόνια χαλάρωσέ τα. Στην αρχή θα είναι ζόρικο και ίσως χρειαστεί να πιέσεις το κλειδί με το πόδι σου. Και να θυμάσαι: Μην τα βγάλεις τελείως, απλά ξέσφιξέ τα.

Τώρα, βάλε τον γρύλο κάτω από το πλαίσιο του αυτοκινήτου στην ειδική βάση, μπροστά από τα πίσω λάστιχα ή πίσω από τα μπροστινά και ξεκίνα να τον υψώνεις με το ειδικό κλειδί μέχρι να έρθει σε επαφή με το πλαίσιο. Σιγουρέψου ότι έχει «κουμπώσει» σωστά και συνέχισε την ανύψωση μέχρι το αυτοκίνητο να σηκωθεί περίπου στα 15 εκατοστά από το έδαφος. Έπειτα ξεβίδωσε τελείως τα μπουλόνια και βάλε τα κάπου κοντά σου.

Τοπόθέτησε στη θέση του τη ρεζέρβα και ευθυγράμμισε τις τρύπες της με αυτές της ζάντας για να «κουμπώσει». Μετά ξεκίνα να βάζεις τα μπουλόνια ένα ένα, όχι όμως τελείως, ίσα ίσα να κρατήσουν τη ρεζέρβα στη θέση της και κατέβασε το αυτοκίνητο με το γρύλο μέχρι να ακουμπήσουν οι ρόδες στο έδαφος αρχίζοντας να σφίγγεις καλά και διαδοχικά τα παξιμάδια σταυρωτά, δηλαδή το κάθε ένα με το απέναντί του «χιαστί». Τέλος, βάλε το σκασμένο λάστιχο εκεί που ήταν η ρεζέρβα, μάζεψε τα εργαλεία και τσέκαρε αν έχεις ξεχάσει κάτι προτού συνεχίσεις τη διαδρομή σου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments