Διεθνή

Κορωνοϊός ΠΟΥ: «Πολύ σοβαρή η κατάσταση στην Ευρώπη»

Κορωνοϊός ΠΟΥ: «Πολύ σοβαρή η κατάσταση στην Ευρώπη»
Κορωνοϊός ΠΟΥ: Καμπανάκι κινδύνου κρούει ο ΠΟΥ αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη γηραιά ήπειρο.

Έντονη είναι η ανησυχία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη. Όπως προειδοποίησε χθες, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, “η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, αφού τα κρούσματα κορωνοϊού στην ήπειρο αυξάνονται ανησυχητικά”. Παράλληλα, ο περιφερειακός διευθυντής, Χανς Κλούγκε, σημείωσε: «Τα εβδομαδιαία κρούσματα έχουν υπερβεί αυτά που καταγράφονταν, όταν η πανδημία κορυφώθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο».

“Την περασμένη εβδομάδα το σύνολο των κρουσμάτων υπερέβη τους 300.000 ασθενείς” πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημειώνεται πως περισσότερες από τις μισές ευρωπαϊκές χώρες ανέφεραν αύξηση πάνω από 10% στα νέα κρούσματα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. «Από αυτές, εφτά χώρες σημείωσαν αύξηση περισσότερο από δύο φορές την ίδια περίοδο» είπε και τόνισε: «Την άνοιξη και νωρίς το καλοκαίρι ήμασταν σε θέση να δούμε τον αντίκτυπο των μέτρων του αυστηρού lockdown. Οι προσπάθειές μας, οι θυσίες μας, απέδωσαν. Τον Ιούνιο, τα κρούσματα ήταν λιγότερα από ποτέ. Ο αριθμός των κρουσμάτων του Σεπτεμβρίου, όμως, θα πρέπει να λειτουργεί ως προειδοποιητικό καμπανάκι για όλους μας».

Ενώ υπήρξε αύξηση των κρουσμάτων στις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες, εκείνους ηλικίας από 50 έως 79 ετών, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων κρουσμάτων εξακολουθεί να είναι μεταξύ 25 και 49 ετών.

«Αυτή η πανδημία μας έχει κοστίσει τόσο πολύ», είπε ο Κλούγκε αναφερόμενος στα σχεδόν, 4,9 εκατομμύρια καταγεγραμμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ευρώπη και τους περισσότερους από 226.000 θανάτους. «Αυτό είναι μόνο ένα μέρος της ιστορίας», είπε, προσθέτοντας ότι ο αντίκτυπος στην ψυχική μας υγεία, στις οικονομίες, τα μέσα διαβίωσης και την κοινωνία, υπήρξε τεράστιος.

«Είναι καιρός να σταματήσουμε να κυνηγάμε χίμαιρες και να πάρουμε σκληρές αποφάσεις για να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους και να κρατήσουμε τους νέους στο σχολείο, ακόμη κι αν χρειαστεί να αποδεχθούμε αναπόφευκτες θυσίες, δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής του ΠΟΥ για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης» ανέφερε  με τη σειρά του ο Μάικλ Ράιαν. «Η Ευρώπη μπαίνει σε μια περίοδο κατά την οποία οι άνθρωποι θα αρχίσουν να επιστρέφουν στους εσωτερικούς χώρους. Η πίεση της μόλυνσης θα αυξηθεί» συμπλήρωσε και προειδοποίησε πως θα πρέπει να γίνουν συμβιβασμοί για να παραμείνουν μέσα στην κοινωνική ζωή τόσο οι πιο νέοι όσο και οι πιο ηλικιωμένοι. «Ο μόνος τρόπος είναι οι ενήλικοι να κρατήσουν επαρκή απόσταση για να ευνοήσουν μια μείωση της μόλυνσης. Τι είναι το πιο σημαντικό; Η επιστροφή των παιδιών μας στις τάξεις ή το άνοιγμα των νάιτκλαμπ και των μπαρ;» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments