Ελλάδα

Κακοκαιρία Ιανός: Δεύτερος νεκρός από την κακοκαιρία – Ένας κτηνοτρόφος στην Καρδίτσα

Κακοκαιρία Ιανός: Δεύτερος νεκρός από την κακοκαιρία – Ένας κτηνοτρόφος στην Καρδίτσα
Κακοκαιρία Ιανός: Ο κτηνοτρόφος που αγνοούταν στην Καρδίτσα βρέθηκε νεκρός κοντά στο μαντρί του. Είναι ο δεύτερος νεκρός εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων. Δείτε βίντεο από Drone.

Νεκρός εντοπίστηκε από τους διασώστες ο 63χρονος κτηνοτρόφος που αγνοούταν στην Καρδίτσα. Δυστυχώς, ο άτυχος άνδρας βρέθηκε, έχοντας χάσει τη ζωή του, κοντά στο μαντρί του, όπου είχε πάει για τα ζώα του. Έτσι μετά τη γυναίκα στο Βασιλί των Φαρσάλων, ο Ιανός κόστισε τη ζωή και στον άτυχο κτηνοτρόφο.

Να σημειώσουμε ότι αγνοείται ακόμα μία γυναίκα από χθες το βράδυ, όπως συνέβαινε και με τον άνδρα που βρέθηκε πριν λίγη ώρα. Η 40χρονη γυναίκα στο Μουζάκι παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Πάμισου ποταμού, όταν επιχείρησε να περάσει τον πλημμυρισμένο δρόμο με το αυτοκίνητο της.

Η πόλη της Καρδίτσας, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωνσταντίνος Νούσιος, δέχθηκε τεράστιες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα δρόμοι και σπίτια να πλημμυρίσουν με το ύψος του νερού να φτάνει και το ένα μέτρο. Επίσης, στον οικισμό «Μαύρικα» όπως και σε άλλα χωριά του δήμου Καρδίτσας, όλη τη νύχτα βρίσκονταν σε εξέλιξη προσπάθειες διάσωσης πολιτών. Υπάρχουν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, ενώ απειλούνται και άλλες περιοχές του δήμου από την μετακίνηση τεράστιων ποσοτήτων νερού.

Στον δήμο Μουζακίου, μεγάλο τμήμα του περιφερειακού δρόμου κατά μήκος του ποταμού Πάμισου έχει καταρρεύσει, γκρεμίζοντας και ένα κομμάτι του Κέντρου Υγείας Μουζακίου. Η κατάσταση, σύμφωνα με τον κ. Νούσιο συνεχίζει να παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς ο φόβος αυξάνεται με τις υπερχειλίσεις ποταμών και χειμάρρων.

Δείτε βίντεο από drone

Εγκλωβισμένα παραμένουν 7 άτομα στον οδικό άξονα της ανατολικής Αργιθέας

Στη θέση βρύση Αλλαμανή στον οδικό άξονα που οδηγεί στην ανατολική Αργιθέα από το Μουζάκι βρίσκονται ακόμα αποκλεισμένοι από χθες 7 άτομα.

Με το KarditsaLive.Net επικοινώνησε το πρωί (08.25) ο χειριστής του μηχανήματος που είχε σπεύσει να απεγκλωβίσει τα άτομα αλλά λόγω των φαινομένων βρέθηκε και αυτός να έχει εγκλωβιστεί στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσο και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 630 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 450 διασώσεις, 120 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων.

Σοβαρή παραμένει και η κατάσταση στα Φάρσαλα από την επέλαση του Ιανού. Τριάντα άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα στην περιοχή του Σταυρού, ανέφερε το πρωί του Σαββάτου στο Mega ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση στην περιοχή των Φαρσάλων. Η κακοκαιρία που έκανε την εμφάνισή της χθες το βράδυ, συνεχίστηκε με μεγαλύτερη ένταση τα ξημερώματα.

Όπως σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου η ποσότητα του νερού ήταν τεράστια με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα σε μεγάλη έκταση. Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Φαρσάλων, τόνισε ότι από τη βροχόπτωση υπήρξε υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα, με αποτέλεσμα τα νερά να προκαλέσουν ανυπολόγιστες καταστροφές ειδικά στις περιοχές δυτικά των Φαρσάλων σε σπίτια και αγροτικές εκτάσεις. Σύμφωνα με τον δήμαρχο «τα πλημμυρισμένα σπίτια είναι απεριόριστα σε αριθμό με αποτέλεσμα να γίνονται ολονύχτιες προσπάθειες για απεγκλωβισμούς ανθρώπων στις συγκεκριμένες περιοχές».

Από τη μεριά του ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα Γεώργιος Λαδόπουλος σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «το φαινόμενο ήταν εξωφρενικό καθώς υπήρχαν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που ενημέρωσαν τις υπηρεσίες ότι κινδύνεψαν». Μεταξύ άλλων ο κ. Λαδόπουλος τόνισε ότι πραγματοποιήθηκαν επιχειρήσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του δήμου με μηχανήματα για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων σε συνεργασία με την ΕΜΑΚ σε αρκετά χωριά δυτικά των Φαρσάλων, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτή την στιγμή το χωριό, το οποίο έχει σοβαρά προβλήματα και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις με μηχανήματα είναι ο Σταυρός Φαρσάλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments