Ελλάδα

Κακοκαιρία Ιανός: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια – Δαισώθηκε τριμελής οικογένεια στους Σοφάδες

Κακοκαιρία Ιανός: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια – Δαισώθηκε τριμελής οικογένεια στους Σοφάδες
Κακοκαιρία Σοφάδες: Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από το Καρποχώρι Σοφάδων. Σώα και τα τρία μέλη της οικογένειας χάρη στην επέμβαση της ΕΜΑΚ. Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της τριμελούς οικογένειας στο Καρποχώρι Σοφάδων. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία λίγο πριν από τις 08:00 το πρωί του Σαββάτου η μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του πατέρα, της μητέρας και του τρίχρονου παιδιού τους.

Το ύψος της βροχής που έπεσε στην περιοχή από το πέρασμα της κακοκαιρίας Ιανός ήταν μεγάλο, με συνέπεια η οικογένεια να εγκλωβιστεί και να ζητήσει τη συνδρομή της ΕΜΑΚ έτσι ώστε να διαφύγουν τον κίνδυνο. Τελικά, χάρη στην επέμβαση της ΕΜΑΚ όλα πήγαν καλά.

Εν τω μεταξύ, εικόνες σοκ υπάρχουν στο Μουζάκι, καθώς κατέρρευσε μέρος του Κέντρου Υγείας και τμήμα του περιφερειακού.

Ένα μεγάλο τμήμα του περιφερειακού δρόμου του Μουζακίου δίπλα στον ποταμό Πάμισο έχει καταρρεύσει και έχει συμπαρασύρει και τμήμα από το κέντρο υγείας Μουζακίου.

Επίσης, ιδιαίτερα σημαντική ζημιά έχει υποστεί η νέα γέφυρα του Μουζακίου που την συνδέει με την πρωτεύουσα του νομού και τα υπόλοιπα χωριά. Συγκεκριμένα η γέφυρα φαίνεται να αντιστέκεται στα μανιασμένα νερά ωστόσο ένα μεγάλο τμήμα δρόμου που την συνδέει με τον περιφερειακό έχει χαθεί πλήρως.

Η παλαιά γέφυρα που δεν χρησιμοποιούταν παρά μόνο από πεζούς έχει υποστεί καθίζηση. Να σημειώσουμε ότι στο σημείο βρίσκεται ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης. Επίσης, το τελευταίο 12ωρο δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση στον δήμο Μουζακίου και τον Δήμο Αργιθέας ενώ οι επικοινωνίες είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Η εικόνα μέσα στην πόλη του Μουζακίου είναι καλή, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Karditsalive.Net. Όλα τα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή δίπλα στον ποταμό Πάμισο. Η βροχόπτωση έχει σχεδόν σταματήσει.

Δύο ατόμα αγνοούνται στην περιοχή του Μουζακίου σύμφωνα με την πρωινή (Σαββάτου 19/9) ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κ. Νούσιο στην επικοινωνία του με το Mega.

Πρόκειται για μια 40χρονη γυναίκα και έναν κτηνοτρόφο, ενώ σε εξέλιξη είναι τις πρωινές ώρες η εκκένωση του χωριού της Κρανιάς του Δήμου Μουζακίου. Σε επικοινωνία που είχε το KarditsaLive.Net με κάτοικο αναφέρει ότι τα μισά περίπου σπίτια του χωριού έχουν 1 μέτρο νερό εντός τους, ενώ έχουν απομακρυνθεί οι περισσότεροι κάτοικοι.

Αλλα τρία άτομα αγνοούνται στην περιοχή της Μαγουλίτσας, σύμφωνα με το karditsalive.net. Σύμφωνα με τα όσα είπε στο σάιτ ο δήμαρχος, Φάνης Στάθης πρόκειται για τρεις κτηνοτρόφους που προφανώς πήγαν να απεγκλωβίσουν τα ζώα τους, αλλά από ένα σημείο και μετά δεν έχουν δώσει σημεία ζωής, ενώ το νερό στην περιοχή που είναι τα ποιμνιοστάσια έχει ανεβεί πάρα πολύ και φυσικά υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την τύχη τους.

Εγκλωβισμένα παραμένουν 7 άτομα στον οδικό άξονα της ανατολικής Αργιθέας

Στη θέση βρύση Αλλαμανή στον οδικό άξονα που οδηγεί στην ανατολική Αργιθέα από το Μουζάκι βρίσκονται ακόμα αποκλεισμένοι από χθες 7 άτομα.

Με το KarditsaLive.Net επικοινώνησε το πρωί (08.25) ο χειριστής του μηχανήματος που είχε σπεύσει να απεγκλωβίσει τα άτομα αλλά λόγω των φαινομένων βρέθηκε και αυτός να έχει εγκλωβιστεί στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσο και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 630 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 450 διασώσεις, 120 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments