Ελλάδα

Κακοκαιρία Ιανός: Έφτασε στην Αττική – Πώς κινείται ο κυκλώνας

Κακοκαιρία Ιανός: Έφτασε στην Αττική – Πώς κινείται ο κυκλώνας
Κακοκαιρία Ιανός: Καταστροφικό είναι το πέρασμα του Ιανού από τη χώρα, αφού έπληξε το Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τη Στερεά, κινείται προς το Αιγαίο και συγκεκριμένα τις Κυκλάδες. Έφτασε και στην Αττική από τις 5 το πρωί του Σαββάτου.

Ο Ιανός έχει σαρώσει τη χώρα και συνεχίζει την πορεία. Το τόξο της καταιγίδας, σύμφωνα με νεότερο χάρτη, λίγο πριν τις 7 το πρωί, δείχνει να έχει μεταφερθεί στην Εύβοια και στα νησιά του Αιγαίου, ενώ ένα δεύτερο μέτωπο, σαφώς μικρότερο, εκδηλώνεται στον ορεινό όγκο του Παρνασσού.

Το τρίτο μέτωπο στην περιοχή της Θεσσαλίας και του Βόλου, φαίνεται να έχει υποχωρήσει.

Τα δύο μέτωπα της καταιγίδας -Ιονίου και Θεσσαλίας- ενώθηκαν στο ύψος της νοτιοανατολικής Εύβοιας, σχηματίζοντας ένα τόξο που εκτείνεται από τη βόρεια Εύβοια και τη Φθιώτιδα, έως τη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, διαπερνώντας τα Κύθηρα, το νομό Χανίων στην Κρήτη και σχεδόν όλες τις Κυκλάδες έως τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του κεντρικού Αιγαίου, τα οποία προσεγγίζει.

Το μέτωπο των καταιγίδων που δημιουργεί ο κυκλώνας Ιανός στο Ιόνιο, κινήθηκε ανατολικά προς τα Κύθηρα, το Αιγαίο και τις Κυκλάδες, όπου φαίνεται να συναντά τις καταιγίδες που πέρασαν από Θεσσαλία και εκδηλώνονται πλέον στην Εύβοια.

Δείτε τον χάρτη της καταιγίδας στις 7 το πρωί:

Η πρόβλεψη του Meteo το βράδυ της Παρασκευής

Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα που προκαλεί ο ΙΑΝΟΣ την Παρασκευή 18/09, αναμένεται από αργά το βράδυ και μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες Σαββάτου 19/09 να πλήξουν με μεγάλη διάρκεια τα περισσότερα τμήματα της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, την Εύβοια, καθώς επίσης τις Βόρειες και Δυτικές Κυκλάδες και παροδικά το Νότιο Ιόνιο. Στο

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 19/09 τα φαινόμενα θα μετατοπίζονται νοτιότερα και το βράδυ θα επηρεάσουν τα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται οι περιοχές που θα δεχτούν τις μεγαλύτερες ποσότητες βροχών έως το πέρας της κακοκαιρίας.

Δείτε Live την πορεία του κυκλώνα

Το δελτίο της ΕΜΥ

Τα γενικά χαρακτηριστικά και οι προειδοποιήσεις σχετικά με την πρόγνωση για τον καιρό για σήμερα Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου αναφέρουν πως θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Αυτά τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίζουν να επηρεάζουν το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές  και τη δυτική . Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και την ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι, βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
  • Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
svg%3E

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί.
  • Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες παροδικά αυξημένες το πρωί στη δυτική και την κεντρική .
  • Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα  7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που τοπικά θα είναι ισχυρά στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 με 9 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
svg%3E

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη  και την  νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία λίγες νεφώσεις. Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στην ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο. Άνεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και από το απόγευμα βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.Στα νησιά του ανατολικού  βορειοανατολικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments