Πολιτική

Σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο εκτάκτως ο Νίκος Χαρδαλιάς

Σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο εκτάκτως ο Νίκος Χαρδαλιάς
Νίκος Χαρδαλιάς: Στα τρία νησιά στο Ιόνιο θα πραγματοποιήσει σειρά συσκέψεων με όλους τους φορείς Πολιτικής Προστασίας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μεταβαίνει σήμερα Σάββατο (19 Σεπτεμβρίου) στα τρία νησιά του Ιονίου που επλήγησαν από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ιανού».

Πιο αναλυτικά, σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη, θα πραγματοποιήσει σειρά συσκέψεων με όλους τους φορείς Πολιτικής Προστασίας, για τον καλύτερο συντονισμό και επίσπευση των ενεργειών τους προς ταχεία αποτίμηση και άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η σφοδρή κακοκαιρία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κος Χαρδαλιάς, θα συναντηθεί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, Σταύρο Τραυλό, καθώς και τους Δημάρχους του νησιού. Θα έχει επίσης συνάντηση με τους Δημάρχους Ιθάκης και Ζακύνθου, ενώ στις συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν θα συμμετάσχουν επιχειρησιακά στελέχη όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Το πρόγραμμά του έχει ως εξής:

Το Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου (20.30), θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς (Αργοστόλι) με συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, Σταύρου Τραυλού, καθώς και των Δημάρχων, Θεόφιλου Μιχαλάτου, Γεώργιου Κατσίβελη και Γεράσιμου Μονιά.

Την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου (08.30) θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο Ιθάκης με συμμετοχή του Δημάρχου, Διονύση Στανίτσα. Στη συνέχεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς θα μεταβεί στη Ζάκυνθο, όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη (11.00) στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας, με συμμετοχή του Δημάρχου, Νικήτα Αρετάκη.

Τεράστιες οι καταστροφές από τη φονική κακοκαιρία

Η Πυροσβεστική από το βράδυ της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου έχει δεχθεί 2.450 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, κυρίως: στο νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα, στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στη Θεσσαλία και αρκετές από αυτές είναι σε εξέλιξη, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 896 απεγκλωβισμοί/ διασώσεις μέχρι τώρα. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική:

  • Στο Νότιο Ιόνιο (Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο και Λευκάδα) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 750 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 93 διασώσεις, 308 αντλήσεις, 383 κοπές δέντρων, και 58 αφαιρέσεις αντικειμένων.
  • Στη Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 68 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 25 αντλήσεις και 43 κοπές δέντρων.
  • Στην Στερεά Ελλάδα (Λαμία, Λουτρά Υπάτης, Λειανοκλάδι, Μακρακώμη και Μεξιάτες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 230 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 76 διασώσεις, 152 αντλήσεις και 5 κοπές δέντρων.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας (Λουτρά Ωραίας Ελένης) η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 34 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 18 αντλήσεις υδάτων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.
  • Στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσσο, Τρίκαλα, Λάρισα και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 815 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 727 διασώσεις, 327 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων.

Τέλος, χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν μια ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στην Τοπική Κοινότητα Βασιλή στα Φάρσαλα Θεσσαλίας και ένας άνδρας, 63 ετών, πλησίον του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Καρδίτσας την ώραπ ου αγνοούνται οι επιβαίνοντες ενός οχήματος, το οποίο παρασύρθηκε στον Πάμισο ποταμό, στο Μουζάκι Καρδίτσας. Αξίζει να αναφέρουμε πως τις τελευταίες ώρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας συγκλονιστικά βίντεο διάσωσης που αποτυπώνουν όσα έζησαν οι κάτοικοι της περιοχής, όπως στο αεροδρόμιο της Λαμίας ή στο Ζηλευτό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments