Ελλάδα

Ανατροπή με τα κρούσματα της σημερινής μέρας

Ανατροπή με τα κρούσματα της σημερινής μέρας
Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα: Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν είναι 170.

Συνεχίζει την επέλασή του ο φονικός ιός στη χώρα μας με μια ακόμη «έκρηξη» κρουσμάτων καθώς τις τελευταίες 24 ώρες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 170 εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 15142 και οι νεκροί τους 338, όπως θα δείτε και στο παρακάτω Infographic: 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 170 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 33 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15142, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

Τα 2591 (17.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6348 (41.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 78 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 24 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 70.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 338 θανάτους συνολικά στη χώρα. 126 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μακραίνει ο θλιβερός κατάλογος των θυμάτων στη χώρα μας

Μακραίνει ο κατάλογος των νεκρών στη χώρα μας λόγω  με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να ανεβαίνει διαρκώς. Το τελευταίο θύμα του ιού είναι ένας 55χρονος που είχε υποκείμενα νοσήματα, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 12 Σεπτεμβρίου μα άφησε την τελευταία του πνοή.

Επίσης, έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό και ένας 84χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν και αυτός στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο ηλικιωμένος νοσηλευόταν διασωληνωμένος από τις 9 Σεπτεμβρίου. Νωρίτερα, άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του φονικού ιού. Πρόκειται για μιια 74χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε κλίνη ΜΕΘ και μια 88χρονη που νοσηλευόταν από τις 17 Σεπτεμβρίου σε απλή κλίνη στο «Σωτηρία». Σύμφωνα με ό, τι έχει γίνει γνωστό και οι δύο γυναίκες έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Μόλις 13 κενά κρεβάτια ΜΕΘ σε όλη την Αττική

Σοκαριστική είναι η είδηση ότι στα τέσσερα μεγαλύτερα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό της Αττικής και ολόκληρης της χώρας, τα κενά κρεβάτια ΜΕΘ είναι σήμερα μόλις 13. Αυτό συβαίνει γιατί αυξάνεται ραγδαία η ζήτηση κλινών εντατικής θεραπείας για την αντιμετώπιση βαρέως πασχόντων ασθενών, με επιπλοκές του κορωνοϊού σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας και κυρίως της Αττικής.

Μέσα σε τέσσερις μόλις ημέρες λοιπόν, οι κενές κλίνες ΜΕΘ Covid-19 στο λεκανοπέδιο, από τις 22 που ανακοίνωσαν επίσημα οι Αρχές, έπεσαν στις 13. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ σε όλη τη χώρα είναι 65, σύμφωνα με την χθεσινή (19/9) επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, ενώ από αυτούς οι 59 νοσηλεύονται στην Αττική.

Μάλιστα, η συντριπτική πλειοψηφία των διασωληνωμένων ασθενών είναι άνω των 65 ετών ενώ αυτή η αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών είναι η επίπτωση της επιστροφής των παραθεριστών, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, καθώς οι νέοι και ασυμπτωματικοί που επέστρεψαν από τους καλοκαιρινούς προορισμούς, μετέδωσαν τη νόσο στους μεγαλύτερους και πιο ευάλωτους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments