Διεθνή

Κορωνοϊός Βρετανία: Πρόστιμο έως και 11.000 ευρώ – Σε κρίσιμο σημείο η χώρα

Κορωνοϊός Βρετανία: Πρόστιμο έως και 11.000 ευρώ – Σε κρίσιμο σημείο η χώρα
Κορωνοϊός Βρετανία: "Το έθνος βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο", τόνισε ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα στη Βρετανία. Σε κρίσιμο βρίσκεται η χώρα όσον αφορά τον κορωνοϊό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ, προειδοποιώντας ότι αν ο κόσμος δεν τηρεί τους κανόνες της κυβέρνησης, ο ιός θα εξαπλωθεί και θα χρειαστεί η επιβολή περαιτέρω περιορισμών. “Το έθνος βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο και έχουμε μία επιλογή”, δήλωσε ο Χάνκοκ στο δίκτυο Sky News. “Η επιλογή αυτή είναι είτε όλοι ακολουθούν τους κανόνες (…) είτε θα χρειαστεί να λάβουμε κι άλλα μέτρα”, σημείωσε.

Θα “πέσουν” πρόστιμα

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο έως και 11.000 ευρώ στους κατοίκους της Αγγλίας που δεν θα τηρούν τον κανόνα της αυτοαπομόνωσης στην περίπτωση που έχουν προσβληθεί ή έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει προσβληθεί από νέο κορωνοϊό. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας της COVID-19, παρουσίασε τους νέους περιορισμούς που τίθενται σε ισχύ για τους κατοίκους των περιοχών της βόρειας, βορειοδυτικής και κεντρικής Αγγλίας, οι οποίες έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον νέο κορωνοϊό.

Έτσι, μεταξύ αυτών των μέτρων, η βρετανική κυβέρνηση εισάγει αυτό της νομικής υποχρέωσης για αυτοαπομόνωση από τις 28 Σεπτεμβρίου για αυτούς που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό, ή έχουν ενημερωθεί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) ότι έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα και τους έχει ζητηθεί να μπουν σε καραντίνα.

Νέα περιοριστικά μέτρα σε Τσεχία, Δανία, Ισλανδία και Ολλανδία

Στην , όπου ο ρυθμός εξάπλωσης της επιδημίας είναι από τους ταχύτερους στην Ευρώπη μαζί με την , την Γαλλία, την , την  και την , σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η κυβέρνηση αντέδρασε με την ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων, μείωση του ωραρίου λειτουργίας των μπαρ από χθες, απαγόρευση των δημόσιων εκδηλώσεων ορθίων σε εσωτερικούς χώρους και επέκταση της χρήσης της μάσκας στα σχολεία.

Παράλληλα, η Δανία μειώνει το όριο των συμμετεχόντων σε δημόσιες εκδηλώσεις στους 50 (από 100) και ορίζει ότι τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 22.00 για την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων της επιδημίας COVID-19, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Μέτε Φρέντρικσεν. Ο αριθμός των κρουσμάτων έχει αυξηθεί στην Δανία τις τελευταίες εβδομάδες μετά την χαλάρωση των μέτρων του lockdown που είχε επιβληθεί ανάμεσα στον Μάρτιο και τον Μάιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments