Ελλάδα

Γαμήλια γλέντια Εύβοια: Σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός γλέντησαν σε Αλυκές Δροσιάς και Ερέτρια

Γαμήλια γλέντια Εύβοια: Σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός γλέντησαν σε Αλυκές Δροσιάς και Ερέτρια
Γαμήλια γλέντια Εύβοια: Οι ειδικοί μιλούν για αποστάσεις και μάσκες, αλλά φαίνεται ότι ο ενθουσιασμός από τους δύο γάμους δεν άφησε τους παρευρισκόμενους να εφαρμόσουν τα μέτρα.

Δύο γαμήλια γλέντια έγιναν στην Εύβοια, σε Αλυκές Δροσιάς και Ερέτρια, όπου δεν τηρήθηκαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό παρά τα ανεβασμένα κρούσματα όλων των τελευταίων ημερών. Οι ειδικοί μιλούν για αποστάσεις και μάσκες, αλλά φαίνεται ότι ο ενθουσιασμός από τους δύο γάμους δεν άφησε τους παρευρισκόμενους να εφαρμόσουν τα μέτρα.

Το EviaZoom.gr εξασφάλισε βίντεο από γαμήλια γλέντια που πραγματοποιήθηκαν στις 13 Σεπτεμβρίου στην Ερέτρια, σε χώρο δεξιώσεων και στις 5 Σεπτεμβρίου 2020 αντίστοιχα, σε club στις Αλυκές Δροσιάς. Όπως θα δείτε οι καλεσμένοι χόρευαν όλοι μαζί, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο κατά του ιού, όπως η χρήση μάσκας, σαν να μην υπάρχει κορωνοϊός.

Δείτε το βίντεο

Σήμερα, εν τω μεταξύ, αναμένεται να γίνει ανακοίνωση για ρεκόρ κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα αφού ήδη έχει γίνει γνωστό ότι θα συμπεριληφθούν τα 243 θετικά κρούσματα από τους πρόσφυγες στον Καρά Τεπέ της Λέσβου. Αν σήμερα, λοιπόν, τα κρούσματα ξεπεράσουν τα 500, δεν πρέπει να ξαφνιαστεί κανείς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το ΚΥΤ: Από τις 12 Σεπτεμβρίου 2020 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου 2020 κλιμάκια του ΕΟΔΥ επιχειρούν στη νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο (ΚΥΤ – Καρά Τεπέ), έχοντας πραγματοποιήσει συνολικά 7.064 ελέγχους γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid test) για ανίχνευση του ιού SARS-CoV2. Έχουν ανευρεθεί 243 νέες μολύνσεις (ποσοστό 3,44 %), εκ των οποίων 128 είναι άνδρες (52,7%), με μέση ηλικία τα 24 έτη. Επίσης, εξετάσθηκαν 40 μέλη διαφόρων ΜΚΟ, καθώς και 120 αστυνομικοί που εργάζονται στο ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν στο σύνολο τους αρνητικά.

Εν τω μεταξύ, ο Στέλιος Πέτσας μίλησε για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι είναι προφανές πως σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκεται σε εξέλιξη ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από πολλές άλλες. Παρόλα αυτά υπάρχει σημαντική αύξηση κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα».

Τι γίνεται με τις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι: Το καλοκαίρι, αντιμετωπίσαμε τα προβλήματα στις πύλες εισόδου της χώρας και στα νησιά μας. Στο τέλος Αυγούστου αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας, ιδίως δε στα Γηροκομεία μας. Και ενώ αρχικά είχαμε πολλά κρούσματα και, δυστυχώς, απώλειες ζωών, με τα μέτρα που πάρθηκαν από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ, το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε. Ενδεικτικά, τις τελευταίες ημέρες έγιναν 3.545 τεστ κορωνοϊού σε 150 Γηροκομεία και ήταν όλα αρνητικά.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα που προκλήθηκε στη Λέσβο μετά τα γεγονότα στο ΚΥΤ της Μόριας. Σημειώνω ότι κατά την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ διενεργούνται τεστ σε όλους όσους εισέρχονται σε αυτή. Συγκεκριμένα, έχουν διενεργηθεί 7.064 τεστ και βρέθηκαν 243 κρούσματα κορωνοϊού που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί είναι στα 24 έτη και πρόκειται, κατά κανόνα, για ασυμπτωματικούς. Τονίζεται ότι υποβλήθηκαν σε τεστ ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό, και είναι όλοι αρνητικοί.

«Ένα βήμα πριν ανάψει το κόκκινο»

Αυτές οι εξελίξεις δείχνουν ότι οι έλεγχοι, τα τεστ και η αυξημένη επαγρύπνηση αποδίδουν. Τώρα όμως, έχουμε μπροστά μας το μεγάλο πρόβλημα στα αστικά κέντρα. Η Περιφέρεια Αττικής – και ακόμη περισσότερο το κέντρο της Αθήνας – βρίσκεται ένα βήμα πριν ανάψει το κόκκινο. Και το βήμα αυτό οφείλουμε να το αποτρέψουμε. Πήραμε και θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας. Γιατί, πολύ απλά, η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments