Ελλάδα

Κορωνοϊός Άγιο Όρος: Σε καραντίνα μία μονή – Οκτώ κρούσματα σε λίγες ώρες

Κορωνοϊός Άγιο Όρος: Σε καραντίνα μία μονή – Οκτώ κρούσματα σε λίγες ώρες
Κορωνοϊός Άγιο Όρος: Ανησυχία για το μέγεθος της εξάπλωσης του ιού. Ήδη μια μονή έχει τεθεί σε καραντίνα ενώ παρουσιάστηκαν κρούσματα και σε άλλες μονές.

Συναγερμός έχει σημάνει στο Άγιο Όρος εξαιτίας εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού. Ήδη ένας μοναχός νοσηλεύεται καθώς η κατάστασή του κρίθηκε κρίσιμη, ενώ μια μονή έχει ήδη τεθεί σε καραντίνα. Στο σημείο κατευθύνεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που προβαίνει στην διαδικασία της ιχνηλάτισης.

Μόνο σε μια μονή στο Άγιο Όρος, στη μονή του Αγίου Παύλου, τις τελευταίες ώρες έχουν καταγραφεί οκτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Αμέσως, η μονή τέθηκε ήδη σε καραντίνα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Ένας μοναχός, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε για νοσηλεία έκτος Άθω καθώς η κατάστασή του κρίθηκε σοβαρή, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κατευθύνεται προς το Άγιο Όρος καθώς τουλάχιστον ένα κρούσμα έχει εντοπιστεί σε μια άλλη μονή (Χελανδαρίου), όπως και ένα σε σκήτη (Λακοσκήτη). Η Ιερά Κοινότητα έχει περιορίσει στο ελάχιστο τον αριθμό των προσκυνητών στον Άθω και κατά την αναχώρησή τους από τα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού, οι επισκέπτες υποβάλλονται σε θερμομέτρηση.

Την ίδια στιγμή ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας εκφράζει την απαισιοδοξία του για την πορεία της επιδημίας στην χώρα.

«Μάλλον δεν πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Η επιδημία έχει μια έντονη ανοδική τάση, έχουμε πολύ κακά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά σχετικά με τις εισαγωγές και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ΜΕΘ, την ηλικία των διασωληνωμένων που έχει κατέβει. Αυτή τη στιγμή το 70% των εισαγωγών αντιπροσωπεύουν ηλικιωμένοι και ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε ένα κακό σκηνικό» είπε ο ίδιος μιλώντας στο Mega.

Ο καθηγητής επικαλέστηκε μάλιστα και τα στοιχεία τεχνικής έκθεσης του ευρωπαϊκού οργανισμού ECDC, που περιλαμβάνει «άσχημες προβλέψεις για τις επόμενες δέκα μέρες στην Ελλάδα με βάση τα μέτρα που είχαμε λάβει στις 8-10 Σεπτεμβρίου». Στη συνέχεια αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου lockdown ανέφερε: «το μοναδικό μέτρο το οποίο έχει θεαματική επίδραση στην επιδημία είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας – το lockdown», επισημαίνοντας, όμως, ότι δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση, ούτε έχει συζητηθεί στην Επιτροπή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments