Οικονομία

Μέγα deal για τον Πάνο Γερμανό αξίας 2,2 δις ευρώ

Μέγα deal για τον Πάνο Γερμανό αξίας 2,2 δις ευρώ
Πάνος Γερμανός: Ο Έλληνας επιχειρηματίας προχώρησε στην πώληση της πολωνικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Play, αντί του ποσού των 2,2 δις ευρώ.

Χρυσό ντιλ για τον Πάνο Γερμανό που αφήνει την συμμετοχή του στην πολωνική εταιρία κινητής τηλεφωνίας για το ποσό των 2,2 δις ευρώ. Την εξαγορά πραγματοποιεί η Iliad του Γάλλου δισεκατομμυριούχου Χαβιέ Νιελ.

Η επιχειρηματική αυτή συμφωνία δίνει τεράστια ρευστότητα στον όμιλο ο οποίος έχει περάσει στη φάση επέκτασης δραστηριοτήτων τόσο με την Sunlight και το νέο εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ όσο και με το μετασχηματισμό των Public – Media Markt.

Η γαλλική Iliad του Γάλλου δισεκατομμυριούχου Χαβιέ Νελ έχει καταθέσει επίσημη πρόταση εξαγοράς στην τιμή των 39 ζλότι ανά μετοχή με τον όμιλο Olympia αλλά και τον έτερο μεγαλομέτοχο την ισλανδική Novator Partners, που από κοινού ελέγχουν το 40%, να είναι σύμφωνες, όπως αναφέρει επίσημο ανακοινωθέν της γαλλικής εταιρείας.

Η προσφορά της Iliad είναι κατά 39% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της πολωνικής εταιρείας την περασμένη Παρασκευή, γεγονός που έχει προκαλέσει ράλι σήμερα στο χρηματιστηριακό ταμπλό καταγράφοντας άνοδο άνω του 30%, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα.

«Η Iliad έχει υπογράψει δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά ενός πακέτου ελέγχου 40% από τους δύο μεγαλύτερους μετόχους της Play με την ίδια τιμή (δηλαδή 39 ζλότι ανά μετοχή), η οποία θα δώσει στην Iliad την πλειοψηφία των θέσεων στο Συμβούλιο Διευθυντών της Play», ανέφερε η Iliad σε ανακοίνωσή της.

Λίγα λόγια για τον Πάνο Γερμανό

Ο Πάνος Γερμανός γεννήθηκε το 1950 στις Μηλιές του νομού Ηλείας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Μέλος πολυμελούς οικογένειας, εισήλθε στον εργασιακό χώρο σε νεαρή ηλικία, συνεχίζοντας παράλληλα τις σπουδές του. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών.

Έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον κλάδο των μπαταριών ως στέλεχος πωλήσεων και marketing. To 1980 άνοιξε στο κέντρο της Αθήνας το πρώτο εξειδικευμένο κατάστημα πώλησης μπαταριών με την επωνυμία «Γερμανός», που ήταν η αφετηρία της επιχειρηματικής του πορείας με τη γνωστή αλυσίδα καταστημάτων. Είναι παντρεμένος και έχει τέσσερις κόρες.

Ο Πάνος Γερμανός έχει συμμετάσχει σε μετοχικά σχήματα και δημιουργήσει πολλές εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το 2006 δραστηριοποιείται επιχειρηματικά μέσω του Ομίλου Olympia και των εταιρειών που τον απαρτίζουν, όπου αποτελεί τον βασικό μέτοχο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments