Πολιτική

Έφη Αχτσιόγλου: «Ας αφήσουν τη σπέκουλα οι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας»

Έφη Αχτσιόγλου: «Ας αφήσουν τη σπέκουλα οι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας»
Έφη Αχτσιόγλου: Η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις επικρίσεις που δέχτηκε το σχέδιο που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη.

Στις κυβερνητικές επικρίσεις σχετικά με τα όσα ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας απαντά η τομεάρχης Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία,Έφη Αχτσιόγλου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως «σπέκουλα» τον τρόπο με τον οποίο αυτές εισέρχονται στη δημόσια σφαίρα από τα χείλη αξιωματούχων.  Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε μεταξύ άλλων το εξής σχόλιο: «Δεν γίνεται, για παράδειγμα [σ.σ. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ] να τάζει και πάλι την μία ημέρα διαγραφές χρεών και «λεφτόδεντρα» κόστους 42 δισ. ευρώ και να τα μειώνει ο ίδιος, την επομένη, στα 11 δισ.

Το νέο «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» είναι το ίδιο μουχλιασμένο με το παλιό. Ούτε, επίσης, να επικαλείται τόσες ασύστολες ανακρίβειες όπως αυτές που κατασκεύασε σχετικά με την πανδημία και την αντιμετώπισή της. Οι Έλληνες προχωρούν, αλλά δεν ξεχνούν. Περιττεύει, συνεπώς, κάθε αναλυτική απάντηση σε ένα ακόμη επεισόδιο πολιτικής απάτης».

Επιπλέον, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, έσπευσε να σχολιάσει πως ο Αλέξης Τσίπρας «πρότεινε την κάλυψη από το κράτος του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών και του 40% του μισθού. Κόστος 11.05 δισ. για 6 μήνες και 22.1 δισ. για ένα χρόνο. Συνολικό κόστος των 11 μέτρων, που πρότεινε είναι 42,2 δις».

Η απάντηση της Έφης Αχτσιόγλου

«Ας αφήσουν τη σπέκουλα οι κύριοι της ΝΔ», σχολίασε η Έφη Αχτσιόγλου στη σχετική δήλωσή της: «Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μεταξύ άλλων μέτρων πρότεινε ως άμεσο και προσωρινό μέτρο εξόδου από την κρίση την επιδότηση της εργασίας. Προφανώς το μέτρο αυτό αφορά μόνο τις πληττόμενες επιχειρήσεις, όχι όλες τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Όπως εξάλλου είχαμε ήδη εισηγηθεί στα προγράμματα Μένουμε Όρθιοι 1 και 2. Το μέτρο αυτό, που περιλαμβάνει πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών και κάλυψη κατά 40% του μισθού από το κράτος, κοστίζει 350 εκατ. τον μήνα.

Η διάρκεια αυτού του προσωρινού μέτρου, όπως ήδη εξήγησε ο κ. Τσίπρας, αφορά την περίοδο μέχρι η χώρα να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Το συνολικό κόστος των προσωρινών μέτρων που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας ανέρχεται σε 8,5 δισ. και των μόνιμων σε 3 δισ. τον χρόνο. Οι κύριοι της ΝΔ ας αφήσουν τη σπέκουλα και τα ψέματα για να δικαιολογήσουν ότι έχουν αφήσει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στο έλεός τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments