Ελλάδα

Η φωτογράφιση στο κέντρο της Αθήνας που προκαλεί

Η φωτογράφιση στο κέντρο της Αθήνας που προκαλεί
To γύρω του διαδικτύου κάνει μια φωτογραφία που δείχνει ένα μοντέλο να φωτογραφίζεται δίπλα σε έναν άστεγο.

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει από το απόγευμα της Δευτέρας 21 Σεπτεμβρίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η εικόνα που δείχνει τον γνωστό φωτογράφο, Δημήτρη Σκουλό, να φωτογραφίζει στο κέντρο της Αθήνας ένα μοντέλο και ακριβώς δίπλα του ένας άστεγος να κοιμάται. Τη συγκλονιστική φωτογραφία, η οποία τραβήχτηκε από τον Elias Cap, μοιράστηκε στη σελίδα του στο Facebook ο στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός, Νίκος Μωραΐτης.

Σε αυτή φαίνεται ο άστεγος να κοιμάται στο δρόμο, την ώρα που σε απόσταση αναπνοής ένα μοντέλο φωτογραφίζεται αμέριμνο.

Τον άστεγο δεν φαίνεται να προσέχει κανείς, ούτε η κοπέλα, ούτε ο φωτογράφος αλλά ούτε και όσοι συμπληρώνουν το team. Το μόνο που φαίνεται να τους απασχολεί είναι οι πόζες του μοντέλου. Όπως ήταν αναμενόμενο η φωτογραφία έγινε αμέσως viral, με τους χρήστες των social media να ασκούν έντονη κριτική στο όλο σκηνικό και με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για απρεπή συμπεριφορά και ασέβεια του φωτογράφου προς τον άνδρα.

Πολλοί μάλιστα τονίζοντας την αδικία και την ανισότητα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία. Ένας άστεγος συνάνθρωπός μας κοιμάται κάτω από τους φοίνικες του “Μεγάλου Περιπάτου” και περνάει απαρατήρητος. Κανείς δεν προσέχει τον ίδιο αλλά και την καρτέλα με την οποία ζητά κάποια βοήθεια γράφοντας: «Κι έτσι ξαφνικά βρέθηκα στο δρόμο. Παρακαλώ, βοηθήστε με. Ευχαριστώ».

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Μωραΐτη καθώς και η αντιδράσεις των χρηστών:

Αυτή τη φωτό την τράβηξε ο φίλος μου Elias Cap. Τη βρίσκω ανατριχιαστική. Καμία εικόνα δεν μπορεί να μιλήσει καλύτερα γι’ αυτό που ζούμε σήμερα στη χώρα μας.

Gepostet von Nikos Moraitis am Montag, 21. September 2020

Αξίζει να σημειωθεί πως σε παλαιότερη συνέντευξή στο liberal οΛέων Γρηγόρης, πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων είχε αναφέρει: «Υπάρχουν δύο δομές στέγασης κυρίως για αστέγους, η ΕΣΤΙΑ επί της Πατησίων, μια ιδιόκτητη δομή που έχει δυνατότητα φιλοξενίας 50 ατόμων, και απευθύνεται κυρίως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και το ξενοδοχείο ΙΟΝΙΣ, επί της Χαλκοκονδύλη, μια μεσοβραχυπρόθεσμη δομή για 150 άτομα με βασική φιλοσοφία την επανένταξή τους στην κοινωνία.

Έχουμε το πρόγραμμα “Στέγαση και Εργασία” που ασχολείται ακριβώς με την επανένταξη από τους ξενώνες πρσφέροντας 16 μήνες σπίτι δωρεάν και 12 μήνες χρηματοδοτούμενη εργασία σε 22 άτομα αυτή τη στιγμή με άμεσο στόχο να φτάσουμε τα 28. Επίσης, το Κέντρο Σίτισης, στην οδό Πειραιώς, προσφέρει καθημερινά φαγητό σε 1.500 άτομα». Ωστόσο, όπως φαίνεται οι δομές αυτές δεν είναι αρκετές, για τους συνανθρώπους μας που έχουν κάνει σπίτι τους τον δρόμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments