Τεχνολογία

Bethesda: Στα χέρια της Microsoft η εταιρεία των The Elder Scrolls και Fallout

Bethesda: Στα χέρια της Microsoft η εταιρεία των The Elder Scrolls και Fallout
Bethesda: Σαν βόμβα έσκασε στη gaming βιομηχανία η είδηση της αγοράς της θυγατρικής εταιρείας της Bethesda.

Έγινε το “μπαμ” στη gaming βιομηχανίας. Η Microsoft συνεχίζει να επεκτείνει τον κατάλογο με studio που διαθέτει, για την παραγωγή τίτλων στο Xbox και στο PC, ενώ πλέον ένα από τα μεγαλύτερα studio είναι στα χέρια της. Συγκεκριμένα, o κολοσσός του Bill Gates προχώρησε στην εξαγορά της ZeniMax Media, της θυγατρικής εταιρείας της Bethesda Softworks.

Σε ανακοίνωση του ο Phil Spencer, αφεντικό του τμήματος Xbox, καλωσορίζει στην ομάδα του Xbox τη ZeniMax Media, μαζί με όλα τα studio που περιλαμβάνει αλλά και τα franchises που έχουν δημιουργήσει μέσα στα χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι μερικά από αυτά είναι τα The Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein και Doom.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Phil Spencer:

Σήμερα είναι μία ξεχωριστή ημέρα, καθώς καλωσορίζουμε μερικά από τα πιο καταξιωμένα στούντιο της βιομηχανίας στην ομάδα του Xbox. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Microsoft έχει συνάψει συμφωνία για την εξαγορά της ZeniMax Media, μητρικής εταιρείας της Bethesda Softworks.

Ως ένα από τα μεγαλύτερα, πιο αναγνωρισμένα studio παραγωγών στον κόσμο η Bethesda είναι μία απίστευτα ταλαντούχα ομάδα 2.300 ανθρώπων παγκοσμίως, που απαρτίζουν μερικά από τα πιο επιτυχημένα studio της βιομηχανίας ανάμεσα στα Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog και Roundhouse Studios. Αυτές οι ομάδες είναι υπεύθυνες για franchises όπως τα The Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein, DOOM, Dishonored, Prey, Quake, Starfield και πολλά άλλα.

Η Microsoft ανακοίνωσε συγχρόνως πως σκοπεύει να προσθέσει τα ιστορικά franchises της Bethesda στο Xbox Game Pass για το PC και τις κονσόλες. Μάλιστα, ο Phil Spencer, δήλωσε ενθουσιασμένος για τους επερχόμενους τίτλους της, όπως το Starfield, που πλέον αναμένεται να καταφθάσουν στις Xbox κονσόλες και το PC.

Τέλος, ο γνωστός δημοσιογράφος της βιομηχανίας, Jason Schreier, αποκάλυψε πως η Microsoft θα δαπανήσει συνολικά 7,5 δισεκατομμύρια για αυτή τη συμφωνία.

Διευκρινίζεται πως η Microsoft παράγει λογισμικό για επιχειρήσεις και ηλεκτρονικά παιχνίδια και άλλα, ενώ παρέχει και υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαδικτυακής αποθήκευσης, κοινωνικής δικτύωσης. Η εταιρεία έχει περίπου 114,000 υπαλλήλους σε 102 χώρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments