Πολιτική

Χαρδαλιάς σήμερα: Αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις

Χαρδαλιάς σήμερα: Αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις
Χαρδαλιάς σήμερα: Όλα όσα ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Μεταξύ άλλων, ενημέρωσε ότι αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς πήρε τον λόγο μετά τον καθηγητή Γκίκα Μαγιορκίνη στη σημερινή τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό. «Βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμη φάση της πανδημίας», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς και επισήμανε ότι αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την Αττική. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, τα οποία μπήκαν και σε τροπολογία χθες Δευτέρα.

Ο υφυπουργός μίλησε για την εξ αποστάσεως εργασία στο 40% των χώρων. Εξαιρούνται όσοι δεν μπορούν να παράσχουν τέτοια εργασία, όπως φαρμακαποθήκες, ταχυμεταφορές κ.ά., δήλωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ωράριο των εργαζόμενων που θα πηγαίνουν στη δουλειά τους στον ιδιωτικό τομέα σε κύματα εντός διώρου για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς . Το ίδιο ισχύει και για το δημόσιο, όπου το πρόγραμμα θα βγάλουν οι ίδιοι οι φορείς του Δημοσίου.

Αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις από την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου (αυτό το μέτρο δεν πιάνει τους θερινούς κινηματογράφους). Υπάρχει δυνατότητα να μεταδίδονται θεατρικές παραστάσεις από την ΕΡΤ μετά από συνεννόηση.

Στο covid19.gov.gr θα μπορούν οι πολίτες να δουν τι επικινδυνότητα υπάρχει στην περιοχή τους (με τη χρωματική διαφοροποίηση). Με τον ταχυδρομικό κώδικα, θα μπορεί ο πολίτης να δει τι μέτρα ισχύουν για την περιοχή του. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη την επόμενη Παρασκευή.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε ότι έχουν εντοπιστεί 15.142 κρούσματα συνολικά από την αρχή της πανδημίας, 4463 είναι τα ενεργά κρούσματα, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι έγιναν 530.698 στοχευμένοι έλεγχοι στις πύλες εισόδου από την 1η Ιουλίου.

«Ο σκοπός είναι να μην πάμε σε επόμενα μέτρα» και αυτό θα γίνει αν εφαρμόσουμε τα μέτρα που έχουν ήδη παρθεί, κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς, σχολιάζοντας τη συζήτηση για το  αν παρθούν σκληρότερα μέτρα ή αν θα γίνει νέο lockdown. «Τα όπλα μας είναι γνωστά: Η κοινωνική απόσταση, η μάσκα και η τήρηση των κανόνων υγιεινής, γιατί τηρώντας τα μέτρα θα βγούμε νικητές», είπε χαρακτηστικά.

Σε ερώτηση για τοπικά lockdown μέσα στην Αθήνα είπε: «Δεν υπάρχουν πρωτόκολλα διαχείρισης που να αφορούν σε lockdown τοπικού τύπου. Είναι εξωπραγματικό αυτό. Άρα τι κάνουμε; Εφαρμόζουμε συγκεκριμένα πρωτόκολλα, τόσο ο κάθε δήμος με έξαρση της πανδημίας, όσο κι εμείς σε επίπεδο καθολικών ελέγχων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 346 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 15928, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

Τα 2651 (16.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6687 (42.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 77 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 21 (27.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 185 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 352 θανάτους συνολικά στη χώρα. 131 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments