Αθλητισμός

Πέθανε ο Άγκνε Σίμονσον – Θρήνος για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Πέθανε ο Άγκνε Σίμονσον – Θρήνος για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο
Άγκνε Σίμονσον: Έφυγε ένας από τους θρύλους του σουηδικού ποδοσφαίρου που είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και στην Ελλάδα ως προπονητή του Ηρακλή.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο Άγκνε Σίμονσον. Σύμφωνα με τον αδερφό του, δεν κατάφερε να αντέξει να μείνει στη ζωή αφού τον τελευταίο καιρό ταλαιπωρούταν από πνευμονία. Ο θρυλικός Σουηδός ποδοσφαιράνθρωπος «έφυγε» χθες Τρίτη 22/9. Ο Σίμονσον θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της χώρας του, ενώ ήταν και σκόρερ στον τελικό του Μουντιάλ του 1958 με αντίπαλο τη μεγάλη Βραζιλία που είχε κερδίσει τους Σκανδιναβούς με 5-2. Για τη Βραζιλία είχαν σκοράρει από δύο γκολ ο Πελέ και ο Βαβά και ένα ο Ζαγκάλο, ενώ για τους Σκανδιναβούς είχαν σκοράρει οι Σίμονσον και Λίντχολμ.

Τα στιγμιότυπα από τον τελικό του Μουντιάλ το 1958

Ο εκλιπών αγωνίστηκε στο ξεκίνημα της σπουδαίας καριέρας του στην Έργκριτε, αλλά μετά τις εμφανίσεις του στο Μουντιάλ της Σουηδίας, όπου σκόραρε τέσσερις φορές, έφυγε για την Ισπανία. Φόρεσε για λίγο και χωρίς επιτυχία τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης όπου τότε έπαιζε ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο, ενώ έπαιξε και στη Ρεάλ Σοσιεδάδ πριν επιστρέψει στην πατρίδα του και την Έργκριτε, της οποίας είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της με 206 τέρματα.

Ο Σίμονσον με τον Ντι Στέφανο

Ο Σίμονσον αγωνίστηκε 51 φορές με την εθνική Σουηδίας, από το 1957 ως το 1967 και πέτυχε 27 τέρματα. Μετά το τέλος της καριέρας του ασχολήθηκε με την προπονητική και μάλιστα είχε ένα επιτυχημένο πέρασμα από τον Ηρακλή, από το 1988 ως το 1990.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε ομάδες της πατρίδας του και το 1988 ήρθε στην Ελλάδα για να αναλάβει την ομάδα του Ηρακλή. Το πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο του Ηρακλή το έδωσε στις 31 Ιανουαρίου του 1988, με τον Γηραιό να κερδίζει με 3-1 την Βέροια στο Καυτατζόγλειο. Έμεινε στον πάγκο των «κυανόλευκων» ως το τέλος της σεζόν 1989-1990.

Υπό τις οδηγίες του Σουηδού τεχνικού ο Ηρακλής κέρδισε δύο συνεχόμενες χρονιές ένα από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, ενώ αξιοσημείωτο είναι το αήττητο που είχε δημιουργήσει στο Καυτατζόγλειο. Συγκεκριμένα είχε δώσει 39 παιχνίδια σε εκείνο το διάστημα, με απολογισμό 28 νίκες και 11 ισοπαλίες. Στον Ηρακλή συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τους Βασίλη Χατζηπαναγή, Σάββα Κωφίδη, Δανιήλ Παπαδόπουλο, Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Ηρακλής εξέδωσε ανακοίνωση για τον χαμό του

Ο Αγγκε Σίμονσον, ένας θρύλος του σουηδικού ποδοσφαίρου και προπονητής του Ηρακλή από τον Ιανουάριο του 1988 μέχρι το…

Gepostet von Γ.Σ. Ηρακλής am Mittwoch, 23. September 2020

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments