Ελλάδα

Κοτανίδου κορωνοϊός: Αυτό είναι το σχέδιο για τις ΜΕΘ στην Αττική

Κοτανίδου κορωνοϊός: Αυτό είναι το σχέδιο για τις ΜΕΘ στην Αττική
Κοτανίδου κορωνοϊός: Η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας αναφέρθηκε στο τι έχει συζητηθεί στην επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Ο αριθμός των ΜΕΘ που είναι διαθέσιμες ανησυχεί ολοένα και περισσότερο τους ειδικούς, αλλά και την κυβέρνηση αφού το ΕΣΥ πιέζεται από τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού, καθώς και από την αύξηση των διασωληνωμένων συμπολιτών μας.

Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 τόνισε πως «έχουμε ετοιμάσει ένα σχέδιο δράσης, το οποίο θα υλοποιούμε αναλόγως από τις περιπτώσεις που θα βλέπουμε. Αυτή τη στιγμή έχουμε καταφέρει στην Αθήνα και έχουμε 107 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με COVID. Αυτές τις 107 μέσα σε μία εβδομάδα μπορούμε να τις κάνουμε 150, ενεργοποιώντας και μετατρέποντας κάποιες άλλες κλίνες από πολυδύναμες μονάδες».

Η κ. Κοτανίδου ανέφερε ότι τα κρούσματα που μπαίνουν στις ΜΕΘ δεν μένουν για πάντα εκεί και δεν καταλήγουν όλοι. Αυτή τη στιγμή η επιβίωση που έχουμε είναι σε υψηλό ποσοστό και οι ελληνικές ΜΕΘ έχουν πολύ καλύτερη επιβίωση από χώρες όπως οι ΗΠΑ και Βρετανία.

Αυτή τη στιγμή έχουμε και πιο γρήγορη διακίνηση ασθενών που βρίσκονται στις ΜΕΘ, εξήγησε. Επίσης, αρνήθηκε πως στη σύσκεψη σήμερα συζητήθηκε το ενδεχόμενο lockdown αλλά μόνο το θέμα των ΜΕΘ. Δείτε τις δηλώσεις της καθηγήτριας:

Θυμίζουμε ότι ο  ανακοίνωσε σήμερα 358 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 56 συνδέονται με γνωστές συρροές. Από αυτά τα 194 είναι στην Αττική, όπου τα κρούσματα δείχνουν «επιμονή», με τα νούμερα να είναι συνεχώς σταθερά σε αυτά τα ύψη.

Αναλυτικά η σημερινή γεωγραφική κατανομή:

– 43 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 3 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

– 194 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής , εκ των οποίων 15 συνδέονται με γνωστές συρροές , ενώ 5 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 10 κρούσματα στην Π.Ε. 

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. 

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. 

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. 

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ημαθίας

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. 

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. 

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

– 2 κρούσματα στην Καστοριάς

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. 

– 17 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 16 συνδέονται με το ΚΥΤ στο Καρα Τεπέ

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μαγνησίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. 

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. , εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. 

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρόδου

– 17 κρούσματα στην Π.Ε. , εκ των οποίων 16 συνδέονται με γνωστή συρροή στο ΚΥΤ Σάμου – 1 κρούσμα στην Π.Ε. 

– 13 κρούσματα στην Π.Ε. , εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. 

– 13 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16286, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες. 2.696 (16.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6808 (41.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

svg%3E

73 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 20 (27.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 89.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 191 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.  svg%3E

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 357 θανάτους συνολικά στη χώρα. 132 (37.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments