Διεθνή

Κορωνοϊός Γαλλία: Νέα περιοριστικά μέτρα για το Παρίσι

Κορωνοϊός Γαλλία: Νέα περιοριστικά μέτρα για το Παρίσι
Κορωνοϊός Γαλλία: Την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 10α τόμων αναμένεται να ανακοινώσει η γαλλική κυβέρνηση για την πόλη του φωτός.

Νέους αυστηρότερους περιορισμούς για το Παρίσι αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση της Γαλλίας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι BFM TV και την εφημερίδα Le Parisien. Μεταξύ των μέτρων, που εξετάζονται, είναι η απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων ενώ η συμμετοχή σε μείζονες εκδηλώσεις θα περιορισθεί στα 1.000 άτομα, από τα 5.000 που επιτρέπεται τώρα να συμμετέχουν. Επίσης, η πώληση οινοπνευματωδών σε εξωτερικούς χώρους θα απαγορεύεται μετά τις 8:00 το βράδυ.

Οι νέοι κανόνες για το Παρίσι, αν επιβεβαιωθούν, θα υιοθετηθούν έπειτα από παρόμοια μέτρα που ελήφθησαν στη Λιόν, τη Μασσαλία, το Μπορντό και τη Νίκαια, καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας της χώρας, το απόγευμα της Τρίτης, η χώρα κατέγραψε, για έκτη φορά εδώ και 12 ημέρες, περισσότερα από 10.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 10.008 νέα κρούσματα, σε σύγκριση με 5.298 τη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία καταγράφεται μικρότερος αριθμός μολύνσεων λόγω των καθυστερήσεων στις καταγραφές του Σαββατοκύριακου, και 10.569 την Κυριακή, όμως κάτω από το υψηλό των 13.498 μολύνσεων του Σαββάτου.

Με τον νέο αριθμό μολύνσεων, ο απολογισμός στη Γαλλία ανέρχεται πλέον σε 468.069 κρούσματα. Επίσης, το γαλλικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε στους 31.416, μια αύξηση 78 νεκρών, σε σχέση με τον κυλιόμενο μέσο όρο των επτά ημερών που ανερχόταν σε 60 θανάτους την ημέρα.

Την ίδια ώρα, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους ηλικιωμένους στους οίκους ευγηρίας. «Πρέπει, για όσο το δυνατόν περισσότερο, να επιτρέψουμε στους συμπολίτες μας στους οίκους ευγηρίας να συνεχίσουν να έχουν αλληλεπιδράσεις με άλλους ανθρώπους», σημείωσε ο Μακρόν, κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε έναν οίκο ευγηρίας στο Μπρασιέ, στο Λουάρ ε Σερ, στην κεντρική Γαλλία.

«Θέλουμε να αποφύγουμε τη δραστική και μαζική απάντηση που δώσαμε τον Μάρτιο – Απρίλιο, όταν είχαμε μικρότερη κατανόηση του ιού και διαθέταμε λιγότερα τεστ. Ορισμένες από τις μεγαλύτερες πόλεις της Γαλλίας, εκτός του Παρισιού, περιλαμβανομένης της Μασσαλίας, της Λιόν και του Μπορντό έχουν επιβάλει νέους περιορισμούς σε μια απόπειρα να επιβραδύνουν τη διασπορά του νέου κορωνοϊού και να μειώσουν τον αριθμό των εισαγωγών στις ΜΕΘ» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments