Ελλάδα

Μητσοτάκης λεωφορεία: 100 νέα σε κίνηση από τη μεθεπόμενη εβδομάδα– 400 έως το τέλος του χρόνου

Μητσοτάκης λεωφορεία: 100 νέα σε κίνηση από τη μεθεπόμενη εβδομάδα– 400 έως το τέλος του χρόνου
Μητσοτάκης λεωφορεία: Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του ενημέρωσε ότι 100 νέα μπαίνουν σε κίνηση από τη μεθεπόμενη εβδομάδα, ενώ 400 θα μπουν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκε στον συνωστισμό που παρατηρείται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ανακοίνωσε ότι 100 νέα λεωφορεία μπαίνουν σε κίνηση τη μεθεπόμενη εβδομάδα, ενώ 400 θα μπουν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Πιο συγκεκριμένα, στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Από την πρώτη στιγμή τόνισα ότι το σχέδιο της Πολιτείας μπορεί να είναι η πυξίδα. Όμως τον δρόμο τον βαδίζουν οι πολίτες. Εσείς. Και σας ευχαριστώ και πάλι γι’ αυτό. Η Πολιτεία, από την πλευρά της, δεν θα κρύψει ποτέ τους τομείς όπου μπορεί να γίνει καλύτερη. Στις συγκοινωνίες, ας πούμε. Παρά το γεγονός ότι από πέρυσι στην Αττική έχουν προστεθεί 250 λεωφορεία, αυτά δεν φάνηκαν αρκετά για να αποφύγουμε φαινόμενα συνωστισμού. Γι’ αυτό και θεσμοθετήσαμε τα κυλιόμενα ωράρια προσέλευσης στην εργασία.

Χρειαζόμαστε, όμως, περισσότερα οχήματα και συχνότερα δρομολόγια. Οι έκτακτοι καιροί επιβάλλουν έκτακτα μέτρα. Έτσι, από την μεθεπόμενη εβδομάδα 100 νέα λεωφορεία μπαίνουν σε κίνηση και άλλα 400 έως το τέλος του χρόνου».

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ και χρειάζεται να μάθουμε να ζούμε μαζί του, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο. «Δεν έπαψε να κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Και είναι πολύ πιο θανατηφόρος από την εποχική γρίπη.

Όσο, λοιπόν, δεν υπάρχει εμβόλιο και θεραπεία, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του. Αλλάζοντας, όμως, σημαντικά την καθημερινότητά μας. Το κάνουμε για να προστατεύσουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας, αλλά και όσους αγαπούμε. Ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, αλλά και τον καθένα», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ακόμα ότι: «Έχω δεσμευτεί να παρουσιάζω την πραγματικότητα ως έχει. Και αυτό θα κάνω και τώρα: Καθώς η απειλή για τη Δημόσια υγεία ξαναφουντώνει, σας καλώ σε μία νέα εγρήγορση. Χωρίς νέα, γενικά μέτρα σε όλη την επικράτεια. Αλλά με συνεπή εφαρμογή όσων ήδη ισχύουν. Και με στοχευμένες παρεμβάσεις όπως και όποτε χρειαστεί, σε περιοχές που εμφανίζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως είναι σήμερα η Αττική».

Το δίλημμα που έθεσε ήταν: «Αυτοπροστασία ή Καραντίνα». Διαβάστε ολόκληρο το διάγγελμα Μητσοτάκη εδώ.

Δείτε βίντεο από το διάγγελμα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments