Πολιτική

Μητσοτάκης Στόλτενμπεργκ: Επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ για την Ανατολική Μεσόγειο

Μητσοτάκης Στόλτενμπεργκ: Επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ για την Ανατολική Μεσόγειο
Μητσοτάκης Στόλτενμπεργκ: Όπως ενημέρωσε μέσω Twitter, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, στο επίκεντρο της συζήτηση με τον κο Μητσοτάκη βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συνομιλία με τον Γενς Στόλντενμπεργκ αναφορικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως ενημέρωσε μέσω Twitter, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, στο επίκεντρο της συζήτηση με τον κο Μητσοτάκη βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και οι συνομιλίες αποκλιμάκωσης με την Τουρκία.

Το tweet του Γενς Στόλτενμπεργκ

«Μίλησα με τον Έλληνα πρωθυπουργό σχετικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις συνομιλίες αποκλιμάκωσης στο ΝΑΤΟ. Το NATO είναι μια σημαντική πλατφόρμα διαλόγου μεταξύ των Συμμάχων. Η κατάσταση πρέπει να λυθεί με το πνεύμα της συμμαχικής αλληλεγγύης και βάσει του διεθνούς δικαίου», έγραψε ο Γενς Στόλντενμπεργκ.

Ξεκινούν διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Υπενθυμίζεται ότι Ελλάδα και Τουρκία θα ξεκινήσουν διερευνητικές επαφές. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν προσεχώς στην Κωνσταντινούπολη. «Η Ελλάδα και η Τουρκία συμφώνησαν τη διεξαγωγή του 61ου γύρου Διερευνητικών Επαφών, στην Κωνσταντινούπολη, προσεχώς», σημείωνε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι επαφές εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν το διάστημα μεταξύ 5 και 9 Οκτωβρίου. Η ελληνική πλευρά θα πάει στις επαφές με την Τουρκία με πολύ συγκεκριμένη ατζέντα. Αυτή αφορά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, αλλά και τον καθορισμό ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών.

Θυμίζουμε πως επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με την ανάρτηση του Γενς Στόλτενμπεργκ στο Τwitter συζήτησαν για «την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις εν εξελίξει προσπάθειες του ΝΑΤΟ για στρατιωτική αποσυμφόρηση για την αποφυγή περιστατικών και ατυχημάτων». Ο Γενικός Γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας προσέθεσε ότι «η Τουρκία και η Ελλάδα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι και το ΝΑΤΟ είναι πλατφόρμα διαλόγου».

Άλλωστε, την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας χαιρέτισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ. Συγκεκριμένα, υποδεχόμενος τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, χαιρέτισε την επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών ενώ όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, «ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας μηχανισμός αποσυμπίεσης, αποφυγής της σύγκρουσης, με σκοπό την αποφυγή συμβάντων και ατυχημάτων στη θάλασσα ή στον αέρα». «Αυτές οι συναντήσεις συνεχίζονται και έχει σημειωθεί καλή πρόοδος. Πρόκειται για τεχνικές στρατιωτικές συνομιλίες. Συμπληρώνουν τις διπλωματικές προσπάθειες της Γερμανίας για επίλυση της υποκείμενης διαφοράς», ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments