Ελλάδα

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid – 19 σήμερα Πέμπτη 24/09/2020

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid – 19 σήμερα Πέμπτη 24/09/2020
Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα: Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν είναι 342.

Σταθερά τριψήφιος είναι ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων καθώς τις τελευταίες 24 ώρες, είναι 342 εκ των οποίων τα 30 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 16627 και οι νεκροί τους 366, όπως θα δείτε και στο παρακάτω Infographic: 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 342 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 24 συνδέονται με γνωστές συρροές και 30 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16627, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

Τα 2726 (16.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6915 (41.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 68 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 21 (30.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 192 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 9 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 366 θανάτους συνολικά στη χώρα. 135 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

svg%3E

Αυξάνονται διαρκώς τα θύματα του κορωνοϊού

Πολλοί είναι οι ασθενείς που έχασαν σήμερα τη ζωή τους εξαιτίας του  ανεβάζοντας τον αριθμό των συνολικών θυμάτων στα 365. Σύμφωνα με ό,τι αναφέρουν οι πληροφορίες, το τελευταίο θύμα είναι ένας 60χρονος με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο νοσοκομείο «Αττικόν» με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τις επιπλοκές του φονικού ιού στη χώρα μας. Είχαν προηγηθεί οι θάνατοι:

  • μιας γυναίκας 74 ετών που νοσηλευόταν στον .
  • ενός άντρα 63 ετών, ο οποίος είχε υποκείμενα νοσήματα και κατέληξε στο νοσοκομείο της ,
  • ενός άντρα 67 ετών, στην , χωρίς να έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερα υποκείμενα νοσήματα,
  • ενός 84χρονου στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, με υποκείμενα νοσήματα,
  • ενός 76χρονου σε νοσοκομείο της , με υποκείμενα νοσήματα,
  • μιας 86χρονης στο νοσοκομείο «Σωτηρία».
svg%3E

Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται για τις «τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές»

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία προγραμμάτισε για σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με συγκέντρωση στις 12:00 στο υπουργείο Υγείας. Οι νοσοκομειακοί γιατροί διαμαρτύρονται για τις «τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές» τονίζοντας ότι «με ελάχιστες προσλήψεις συμβασιούχων με ημερομηνία λήξης» και «μετακινήσεις προσωπικού και υποδομών από το ένα τμήμα στο άλλο, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, από τα Κέντρα Υγείας στα Νοσοκομεία, με «εντέλλεσθε» για 10 και 15 εφημερίες το μήνα» δεν θωρακίζεται το δημόσιο σύστημα υγείας.

Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι βρισκόμαστε «μόλις στην αρχή του δεύτερου κύματος και το, έτσι και αλλιώς, τραγικά υποστελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας «ζορίζεται», αναφέροντας ότι «το 67% των κλινών ΜΕΘ για Covid-19 είναι ήδη κατειλημμένες και τα δύσκολα είναι μπροστά». Επίσης, έκανε λόγο για «αυξομείωση των διαθέσιμων απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ για κορωνοϊό, ξαναμοίρασμα της τράπουλας σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων ασθενειών» και για «οn-off στην τακτική λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων για τα υπόλοιπα νοσήματα, μετατροπή του συστήματος υγείας σε σύστημα μιας νόσου με ολέθριες επιπτώσεις για την υγεία των ασθενών».

Η ΟΕΝΓΕ ζήτησε ακόμα, την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάπτυξη και στελέχωση της ΠΦΥ, σχεδιασμό για την ανάπτυξη με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και τη στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό 3.500 κρεβατιών ΜΕΘ και ΜΑΦ, που έχει ανάγκη η χώρα, καμία απόλυση επικουρικού και συμβασιούχου, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με προτεραιότητα στην Υγεία και την Πρόνοια, στους μεγάλους εργασιακούς χώρους και στις κλειστές δομές και άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας και ένταξη τους σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο, για να μπει σε εφαρμογή ανάλογα με τις ανάγκες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments