Διεθνή

Κορωνοϊός Ελβετία: Σε καραντίνα 2.500 σπουδαστές στη Λωζάνη

Κορωνοϊός Ελβετία: Σε καραντίνα 2.500 σπουδαστές στη Λωζάνη
Κορωνοϊός Ελβετία: Συναγερμός στις Αρχές της Λωζάνης καθώς τα τρία τέταρτα των σπουδαστών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων θα αναγκαστούν να μείνουν σπίτι τους σε καραντίνα.

Τα τρία τέταρτα των σπουδαστών ξενοδοχειακών υπηρεσιών της Ελβετίας τέθηκαν σε υποχρεωτική καραντίνα σπίτι τους. Πρόκειται για 2.500 άτομα που πιθανόν να έχουν εκτεθεί στον ιό, καθώς εμφανίστηκαν πολλές εστίες λοίμωξης μετά τη διοργάνωση ιδιωτικών γιορτών. Σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές της πόλης δεν μπορούσε να γίνει πιο συγκεκριμένη ιχνηλάτιση και έτσι οι φοιτητές θα υποχρεωθούν σχεδόν στο σύνολό τους να παραμείνουν σε καραντίνα.

“Σημαντικές εστίες μόλυνσης έχουν εμφανιστεί σε διάφορα επίπεδα εκπαίδευσης, καθιστώντας αδύνατο ένα πιο στοχευμένο κλείσιμο από αυτό που αφορά 2.500 σπουδαστές”, εξήγησαν οι αρχές στο καντόνι Βο, όπου βρίσκεται η Λωζάνη.

Οι σπουδαστές που επηρεάζονται από το μέτρο πρέπει να μείνουν στο σπίτι έως τις 28 Σεπτεμβρίου. Για μερικούς από αυτούς, αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να βγουν από το κατάλυμα όπου διαμένουν στις εγκαταστάσεις της σχολής, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Τα πάρτι που γίνονταν φαίνεται να είναι η εστία της μόλυνσης

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η διοργάνωση ενός ή περισσότερων γιορτών φέρεται να είναι η αιτία αυτών των πολυάριθμων εστιών μόλυνσης μεταξύ των σπουδαστών. Οι γιορτές αυτές πραγματοποιήθηκαν λίγο πριν ληφθεί η απόφαση στα μέσα Σεπτεμβρίου από το καντόνι Βο να κλείσει εκ νέου όλες τις ντισκοτέκ απέναντι στην επανεμφάνιση της επιδημίας.

Το καντόνι έχει απαγορεύσει επίσης τις ιδιωτικές εκδηλώσεις με περισσότερα από εκατό άτομα και έχει καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, εκτός από τις επιχειρήσεις όπου υπάρχουν λιγότερα από δέκα άτομα.

Το δεύτερο κύμα πανδημίας αγγίζει και τις χώρες που είχαν καλές «αποδόσεις» στο πρώτο

Η Ελβετία, η οποία έχει περίπου 8,5 εκατομμύρια κατοίκους, γλίτωσε σε ένα βαθμό από το πρώτο κύμα του κορονοϊού παρά την εγγύτητά της με την Ιταλία, η οποία ήταν το επίκεντρο της επιδημίας στην Ευρώπη πριν από μερικούς μήνες. Όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η χώρα καταγράφει εδώ και εβδομάδες μεγάλη αύξηση κρουσμάτων.

Από την αρχή της πανδημίας, ο συνολικός αριθμός των θανάτων έχει αυξηθεί σε 1.772 και ο αριθμός των νοσηλευομένων με Covid-19 πλησιάζει τις 4.800. Συνολικά, έχουν επιβεβαιωθεί περίπου 51.000 κρούσματα στη χώρα των Άλπεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments