Πολιτική

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Δείτε Live το μήνυμα του πρωθυπουργού για τον κορωνοϊό

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Δείτε Live το μήνυμα του πρωθυπουργού για τον κορωνοϊό
Διάγγελμα Μητσοτάκη: Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να στείλει νέο μήνυμα στους πολίτες για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα.

Δείτε Live το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό. Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να στείλει νέο μήνυμα στους πολίτες για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα.

Το είχε ανακοινώσει από το πρωί ο Στέλιος Πέτσας

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στις έξι το απόγευμα με αφορμή την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Την είδηση έκανε γνωστή ο Στέλιος Πέτσας στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι ο πρωθυπουργός δεν θα ανακοινώσει νέα μέτρα στο διάγγελμα και τόνισε επίσης ότι δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο του lockdown.

«Ο πρωθυπουργός δεν θα πει για lockdown, θα αναφερθεί στην κατάσταση σήμερα και τι πρέπει να γίνει για να μην εφαρμόσουμε σκληρότερα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην πορεία των κρουσμάτων τονίζοντας ότι η χώρα μας εξακολουθεί να είναι σε καλύτερη μοίρα σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε φτάσει τα 1.600 κρούσματα ημερησίως είπε νωρίτερα ο κ. Πέτσας αλλά χάρις στα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουμε σταθεροποιηθεί στα 350 κρούσματα. Η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα να μην οδηγεί σε εφησυχασμό, είπε και είπε ακόμα ότι τα μέτρα καθορίζονται από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων. Τα κρούσματα παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τον Ιούλιο έχουν σταθεροποιηθεί αλλά είναι υψηλά ειδικά στην Αττική. Για να αποφύγουμε πιο σκληρά μέτρα πρέπει να ακολουθήσουμε όσα έχουν αποφασιστεί. Μάσκες σε κλειστούς χώρους και σε μέσα μαζικής μεταφοράς».

Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης ο Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε στον συνωστισμό που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής μεταφοράς και αποκάλυψε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικά με την ενίσχυση του στόλου. Τόνισε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της συμφόρησης, με βάση το τρίπτυχο τηλεργασία στο 40% όπου είναι δυνατό, κυλιόμενο ωράριο και περισσότερα λεωφορεία.

Ο κ. Πέτσας είπε ότι τις προσεχείς ημέρες θα γίνουν νέες ανακοινώσεις για αύξηση του στόλου με δεκάδες λεωφορεία. Αυτή τη στιγμή στους δρόμους υπάρχουν 1.100 λεωφορεία χωρητικότητας από 60 έως 150 άτομα, ενώ η πληρότητά τους άνω του 65%, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ δεν ξεπερνά το 5,5%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments