Πολιτική

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Πώς σχολιάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Πώς σχολιάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός
Διάγγελμα Μητσοτάκη: Σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατόπιν των δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού.

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχολιάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μεταξύ των οποίων είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25.

Πώς σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ το διάγγελμα του πρωθυπουργού;

Το διάγγελμα του πρωθυπουργού σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σημειώνοντας ότι «τον Μάρτιο ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μπαίνουμε σε πόλεμο για να αυτοθαυμάζεται ως στρατηλάτης. Έξι μήνες μετά, αφού έχει αφήσει τη χώρα, το ΕΣΥ και τους πολίτες ανοχύρωτους μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, βγήκε σήμερα με θράσος να τους πει πως, εάν χάσουμε θα φταίτε εσείς», τονίζοντας ότι «ντροπή δεν υπάρχει για να τη ζητήσουμε, τουλάχιστον ας προσπαθήσει για λίγη σοβαρότητα».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ 

«Η πάγια τακτική της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, να αναγορεύει την αντιμετώπιση της πανδημίας αποκλειστικά και μόνο σε ζήτημα ατομικής ευθύνης, σήμερα πήγε ένα βήμα παραπέρα και εκφράστηκε με τον εκβιασμό, αυτοπροστασία ή καραντίνα. Όμως, η απαραίτητη αυτοπροστασία και προσωπική υπευθυνότητα του καθένα και της καθεμιάς δεν μπορεί να συγκαλύψει την κυβερνητική ανευθυνότητα και μία απαράδεκτη πολιτική, που εκδηλώνεται από την ίδια κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας μέχρι τους χώρους δουλειάς, όπου συγκεντρώνονται χιλιάδες εργαζόμενοι, αλλά και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σχολεία, όπου συνωστίζονται συνάνθρωποί μας», επισημαίνει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

«Η σημερινή εκρηκτική κατάσταση έχει εξ ολοκλήρου τη σφραγίδα αυτής της κυβερνητικής πολιτικής, που έπαιξε στον τζόγο των καπιταλιστικών κερδών τις θυσίες του λαού και το χρόνο, που κερδήθηκε από αυτό τον λαό στην πρώτη φάση της πανδημίας» υπογραμμίζει το ΚΚΕ προσθέτοντας «η αγωνία που εκφράστηκε σήμερα στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, των μαθητών και εκπαιδευτικών, άλλων εργαζομένων δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας ή συνειδητής διαστρέβλωσης για το ποιος έχει τη βασική ευθύνη.

Η ανησυχία και η ανασφάλεια μεγάλων τμημάτων του λαού μας να γίνουν οργανωμένος αγώνας με αιτήματα:

  • Επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, που να αφορά όχι μόνο τις ΜΕΘ ιδιωτικών νοσοκομείων, αλλά και τα διαγνωστικά τεστ
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών κ.α.) στο δημόσιο σύστημα υγείας και άμεση ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ
  • Επίταξη ιδιωτικών ΜΜΜ και ένταξή τους σε ενιαίο σχέδιο για να σταματήσει ο επικίνδυνος, καθημερινός συνωστισμός στα ΜΜΜ. Κατεπείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα Μέσα Μεταφοράς για να αυξηθούν τα δρομολόγια.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, με όλα τα απαραίτητα μέσα για την υγεία και την ασφάλειά τους, με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • Αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, έκτακτα κονδύλια για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων για την αναβάθμιση υποδομών, καθαριότητα, μέτρα υγιεινής και ατομικά μέσα προστασίας σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες».

Έτσι «είδε» το ΜέΡΑ25 τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός «φροντίζει από τώρα να ρίξει τη δική του ευθύνη στους πολίτες: Το δίλημμα είναι αυτοπροστασία ή καραντίνα. Αυτό το πολύ προσεκτικά επιλεγμένο εύρημα των επικοινωνιολόγων του, επιστρατεύτηκε ως κεντρικό σύνθημα σε ένα διάγγελμα το οποίο δεν είχε σκοπό να ανακοινώσει κάτι, αλλά να στρώσει πολιτικά το έδαφος για αυτό που επίκειται να ανακοινώσει. Η κυβέρνηση δεν θα αποφύγει σκληρά μέτρα γιατί διαπιστώνει κάθε μέρα πόσο έχει χάσει τον έλεγχο της διασποράς του ιού, συνεπεία των ολέθριων επιλογών της μετά το πρώτο lockdown».

«Ένα άλλο πράγμα που γνωρίζει η κυβέρνηση, είναι πόσο επιμελώς απέφυγε να πάρει οποιοδήποτε μέτρο δεν συνοδευόταν από δωρεές ή εξυπηρετήσεις σε φίλιους ολιγάρχες και μεσάζοντες. Γνωρίζει ότι άφησε αθωράκιστη την υγεία και απροετοίμαστα τα σχολεία, γι αυτό και οι νεφελώδεις αναφορές στην κάθε άλλο παρά γενναία ενίσχυση των δύο καίριων αυτών τομέων και η ουδόλως διακριτική αναφορά/διαφήμιση στη συνεισφορά του Ιδρύματος Νιάρχος στον τομέα της Υγείας, τον τομέα που θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα οποιασδήποτε κυβέρνησης, οποιουδήποτε ιδεολογικού προσανατολισμού. Αυτός είναι ο λόγος που η πρωθυπουργική ομιλία στριφογύριζε γύρω από την έννοια της ατομικής ευθύνης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments