Ελλάδα

covid19.gov.gr: Στον «αέρα» σήμερα η πλατφόρμα με τα μέτρα για τον κορωνοϊό

covid19.gov.gr: Στον «αέρα» σήμερα η πλατφόρμα με τα μέτρα για τον κορωνοϊό
covid19.gov.gr: Ο πολίτης επίσης θα μπορεί να εισάγει τον ταχυδρομικό του κώδικα και αυτόματα να βλέπει τι ισχύει σε επίπεδο μέτρων για την περιοχή του.

“Πρεμιέρα” θα κάνει σήμερα η ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν σε κάθε περιοχή για τον κορωνοϊό. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση για τις εξελίξεις της νόσου την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου.

“Όπως γνωρίζετε, ένα βασικό όπλο για την καταπολέμηση του ιού είναι η έγκυρη ενημέρωση. Προκειμένου, λοιπόν, κάθε πολίτης να μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενημερώνεται για τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή του, δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στο covid19.gov.gr” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Στην πλατφόρμα αυτή οι πολίτες θα βλέπουν ένα χάρτη της Ελλάδας με δυο βαθμίδες, ανά Δήμο και ανά Περιφερειακή Ενότητα. Θα μπορούν να δουν τον «βαθμό επικινδυνότητας» ο οποίος ισχύει εκείνη την χρονική περίοδο για την περιοχή αυτή. Κάθε Δήμος ή αντιστοίχως Περιφερειακή Ενότητα θα είναι χρωματισμένη με ένας από τους τέσσερις βαθμούς επικινδυνότητας, με πράσινο, με κίτρινο, με πορτοκαλί ή με κόκκινο.

Οι πολίτες επίσης θα μπορούν να εισάγουν τον ταχυδρομικό τους κώδικα και αυτόματα να βλέπουν τι ισχύει σε επίπεδο μέτρων για την περιοχή του. Επιπλέον του χάρτη, θα υπάρχει και ένας πίνακας στην σελίδα, στον οποίο θα αναρτώνται και θα αναλύονται τα μέτρα τα οποία ισχύουν ανά χρωματική κατηγορία. Τι ισχύει, δηλαδή, σε περίπτωση που κάποιος Δήμος είναι σε πράσινο, σε κίτρινο και ούτω καθ’ εξής και βέβαια και ανά δραστηριότητα. Τι ισχύει, δηλαδή, για τα σχολεία, για την εστίαση, για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για την άθληση.

Στα 342 τα νέα κρούσματα:

Εν τω μεταξύ χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 342 νέους νοσούντες στη χώρα και 9 νεκρούς. Από τα 342 κρούσματα τα 24 συνδέονται με γνωστές συρροές και 30 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 16.627. Τα 2.726 (16.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6.915 (41.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επίσης, 68 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 21 (30.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 192 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, 9 ακόμα άτομα έφυγαν από τη ζωή. Συνολικά 366 είναι οι θάνατοι στη χώρα. Σημειώνεται πως από τα συνολικά 342 κρούσματα που ανακοινώθηκαν τα 213 βρίσκονται στην Περιφέρεια Αττικής. Ακολουθεί η Περιφερειακή Ενότητα της  με 11.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments