Ελλάδα

Κλειστά σχολεία: Αυτά δεν θα λειτουργήσουν και σήμερα – Όλη η λίστα

Κλειστά σχολεία: Αυτά δεν θα λειτουργήσουν και σήμερα – Όλη η λίστα
Κλειστά σχολεία: Πάνω από 200 είναι οι καταλήψεις σε σχολεία όλης της χώρας, με τους μαθητές να έχουν αιτήματα σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Για ακόμη μία ημέρα θα παραμείνουν κλειστά πολλά σχολεία της χώρας καθώς τελούν υπό κατάληψη. Συγκεκριμένα, ανέρχονται σε 220, με τους μαθητές να έχουν αιτήματα σχετικά με τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, τις μάσκες και την αποσυμφόρηση των τάξεων.  Τα λουκέτα αυτά έχουν μπει, την ώρα που περισσότερες από 100 σχολικές τάξεις και σχολεία είναι κλειστά, λόγω των κρουσμάτων.

Στο υπουργείο Παιδείας είναι έντονη η ανησυχία σχετικά με την υγεία των μαθητών που μετέχουν στις καταλήψεις και στην τήρηση των μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Γι’ αυτό, από σήμερα οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα πηγαίνουν στα σχολεία για να συζητήσουν με τους μαθητές για τη δημόσια υγεία, την προστασία που προσφέρει η χρήση μάσκας αλλά και τους κινδύνους που υπάρχουν με τη μη χρήση αυτής. Παράλληλα, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα ενημερώσουν και τους γονείς των μαθητών σε μία προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Στη σημασία των ανοιχτών σχολείων εστίασε χθες στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «τα σχολεία πρέπει να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν σε μία νέα έξαρση της πανδημίας και όχι τα πρώτα» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «τα κλειστά σχολεία φέρνουν μόνο κλειστά μυαλά».

Στο ζήτημα των καταλήψεων στα σχολεία είχε αναφερθεί και κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ανέφερε: «Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ. Θα δούμε τι μέτρα περαιτέρω μπορούμε να πάρουμε, πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις.Και αυτό γιατί θα πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι τα μέτρα για τον κορωνοϊό χωρίς εξαιρέσεις».

Σημειώνεται πως χθες, οι μαθητές έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας με αιτήματα μεταξύ άλλων τη συγκρότηση τμημάτων με μέγιστο αριθμό τους 15 μαθητές, πρόσληψη του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και του προσωπικού καθαριότητας για να γίνονται κανονικά και με ασφάλεια τα μαθήματα, καθώς και ανατροπή του νόμου Κεραμέως για την τράπεζα θεμάτων. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη λίστα του υπουργείου Παιδείας με τα σχολεία που είναι κλειστά σήμερα.

Διευκρινίζεται πως πρόκειται για τα σχολεία και τα τμήματα που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments