Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ακόμη δύο νεκροί – Στα 373 τα θύματα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ακόμη δύο νεκροί – Στα 373 τα θύματα
Κορωνοϊός Ελλάδα: Την τελευταία τους πνοή άφησαν 80χρονη και 61χρονος σε Αθήνα και Αλεξανδρούπολη.

Μεγαλώνει κι άλλο η μαύρη λίστα με τους νεκρούς από κορωνοϊό στη χώρα μας, φτάνοντας έτσι τους 373. Ειδικότερα, τις τελευταίες ώρες άφησαν την τελευταία τους πνοή δύο ασθενείς ηλικίας 80 και 61 ετών σε Αθήνα και Αλεξανδρούπολη. Συγκεκριμένα μια 80χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης εξέπνευσε το βράδυ της Πέμπτης. Από την άλλη, ο 61χρονος Αφγανικής καταγωγής νοσηλευόταν από τις 14 Σεπτεμβρίου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Δημόπουλος: «Είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση»

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος σχολιάζει την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, τονίζοντας πως «είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση» ενώ αναγκαία η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού ώστε να αποφύγουμε τον «κόκκινο συναγερμό» και τον δύσκολο δρόμο του lockdown. Έτσι, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και ενημέρωση των πολιτών, ώστε η τήρηση των μέτρων προστασίας να γίνει συνήθεια και μέρος της καθημερινής ρουτίνας.

«Η επιδημιολογική εικόνα της λοίμωξης COVID-19 τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, και κυρίως σε περιοχές όπου παρατηρείται εκσεσημασμένη συρροή κρουσμάτων, όπως στην Αττική. Για να αποφύγουμε τον… κόκκινο συναγερμό, πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να προσαρμόσουμε την καθημερινότητά μας στις νέες συνθήκες και με αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης να τηρούμε τα μέτρα αποτροπής της μετάδοσής του», εκφράζει στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Όπως εξηγεί ο κος Δημόπουλος, «μια περαιτέρω αύξηση των καθημερινών νέων κρουσμάτων σε συνδυασμό με την αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών θα οδηγήσει σε νέα, αυστηρότερα μέτρα. Αυτά μπορεί να συνίστανται σε περιορισμούς των καθημερινών μετακινήσεων, όσον αφορά τόσο σε γεωγραφικούς, όσο και σε χρονικούς περιορισμούς, υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς και ανοικτούς χώρους, κυρίως στις περιοχές όπου παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένη συρροή κρουσμάτων και διασωληνωμένων, όπως στην Αττική. Η λήψη των μέτρων καθορίζεται από την εκάστοτε επιδημιολογική πορεία της λοίμωξης COVID-19 σε κάθε περιοχή ξεχωριστά».

Πού είναι οι μεγαλύτερες εστίες μετάδοσης στην Αττική; 

Ο κ. Χαρδαλιάς σε ερώτηση για το ποιες θεωρεί μεγαλύτερες εστίες μετάδοσης στην Αττική με βάση τις ιχνηλατήσεις που γίνονται σε καθημερινό επίπεδο ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποια κατηγορία που εξαιρείται σε αυτό. «Υπάρχει μια κινητικότητα και ένα ιδιαίτερο φορτίο στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας και σε συγκεκριμένες περιοχές. Κάποιες από αυτές τις ιχνηλατήσεις προφανώς έχουν σημείο αναφοράς τους συμπολίτες μας που είναι μετανάστες».

«Η στρατηγική μας στις περιπτώσεις αυτές είναι μια στρατηγική συνολική η οποία αφορά σε μέτρα τα οποία εφαρμόζονται ήδη με ελέγχους από το , με αστυνόμευση μεγαλύτερη των χώρων που μπορεί να δημιουργηθούν συναθροίσεις με σκληρές, αυστηρές ιχνηλατήσεις στο κομμάτι των κρουσμάτων και ιδιαίτερα των στενών επαφών», σημείωσε ενώ προσέθεσε ότι είναι ένα πακέτο μέτρων το οποίο έχει εφαρμοστεί και σε άλλους δήμους της Αττικής και το οποίο φέρνει αποτελέσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments