Ελλάδα

Κορωνοϊός Πάτρα: Kρούσμα σε δημοτικό σχολείο

Κορωνοϊός Πάτρα: Kρούσμα σε δημοτικό σχολείο
Κορωνοϊός Πάτρα: Ένας μαθητής βρέθηκε θετικός στον ιό - Το τμήμα του μαθητή αναστέλλει τη λειτουργία του για δύο εβδομάδες.

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία της χώρας. Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε δημοτικό σχολείο της Πάτρας. Το σχολείο βρίσκεται, σύμφωνα με το patrastimes.gr προς τη Βόρειας πλευρά της πόλης, ενώ τις τελευταίες μέρες θετικοί στον κορωνοϊό είχαν εντοπιστεί και άλλα άτομα του οικογενειακού κύκλου του μικρού παιδιού. Οι γονείς του μαθητή, έπειτα από το τεστ που βγήκε θετικό, ενημέρωσαν το σχολείο του παιδιού τους. Έτσι, έπειτα από τον εντοπισμό του κρούσματος, η διεύθυνση του σχολείου, ενημέρωσε με τη σειρά της τους γονείς των παιδιών πως από τη Δευτέρα και για δύο εβδομάδες το τμήμα του μικρού μαθητή αναστέλλει την λειτουργία του. Συνέχεια έχουν τώρα να υποβληθούν σε τεστ COVID19 οι υπόλοιποι γονείς και μαθητές.

Πώς θα κλείνουν τα σχολεία σε περίπτωση κρούσματος

Η  , αναλύοντας τη δεύτερη διάταξη της τροπολογίας, η οποία αφορά στο κλείσιμο σχολικών μονάδων λόγω του ιού, τόνισε πως με τη διάταξη της τροπολογίας θεσπίζεται «η δυνατότητα η επιβολή του μέτρου της προσωρινής αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού. Η απόφαση αυτή θα λαμβάνεται από τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετά από γνώμη του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, και πάντοτε στην βάση του πρωτοκόλλου που έχουν δώσει οι ειδικοί επιστήμονες». 

Η υπουργός προσέθεσε πως «έχει συσταθεί μια ειδική μονάδα, μια task force, αποτελούμενη από εκπροσώπους των υπουργείων Παιδείας, Υγείας, του  και της , η οποία θα παρέχει επιπλέον καθοδήγηση στους διευθυντές εκπαίδευσης και στους διευθυντές Υγείας των Περιφερειών προκειμένου να εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα που έχουν ήδη εκδοθεί αναφορικά με το πότε κλείνει ενδεχομένως ένα τμήμα ή μια σχολική μονάδα λόγο κορωνοϊού».

Σε εφαρμογή από σήμερα Σάββατο τα νέα μέτρα

Νέα μέτρα, προκειμένου να μπει «φρένο» στη διασπορά του κορωνοϊού, ανακοινώθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμη φορά ότι στόχος δεν είναι να μπει σε καθεστώς lockdown η Αττική. Ωστόσο, ο , αναφερόμενος στα νέα μέτρα, έκανε σαφές ότι αν αυτά δεν αποδώσουν, μόνο τότε η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε lockdown.

Με τη σειρά του και ο καθηγητής Επιδημιολογίας του , Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφέρθηκε στο θέμα, αναφέροντας: «Προς το παρόν, δεν τίθεται θέμα πιο αυστηρών μέτρων». Παράλληλα, συμπλήρωσε πως το προτελευταίο μέτρο που θα ληφθεί πριν από ένα ενδεχόμενο lockdown, είναι το κλείσιμο των σχολείων. Τόσο ο Γκίκας Μαγιορκίνης όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκαν στα κρούσματα κορωνοϊού, τονίζοντας ότι για μία ακόμη φορά αυτά χτύπησαν «κόκκινο» (ειδικά στην Αττική, όπου καταγράφηκαν 163 νέα).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments