Ελλάδα

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid – 19 σήμερα Σάββατο 26/09/2020

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid – 19 σήμερα Σάββατο 26/09/2020
Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid – 19 σήμερα Σάββατο 26/09/2020: Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ οι μολύνσεις που καταγράφηκαν είναι 315. Μακραίνει η λίστα των νεκρών με επτά νέους θανάτους.

Σε σταθερά τριψήφιο νούμερο τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού, με τον ΕΟΔΥ να καταγράφει σήμερα 315 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 59 συνδέονται με γνωστές συρροές και 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17228, ενώ έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα 376 θάνατοι, όπως μπορείτε να δείτε στο Infografic. Ανησυχία και για το διψήφιο νούμερο των διασωληνωμένων που όπως ανακοινώθηκε φτάνουν τους 68.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 315 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 59 συνδέονται με γνωστές συρροές και 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17228, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2783 (16.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7131 (41.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

68 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 16 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 199 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 376 θανάτους συνολικά στη χώρα. 140 (37.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Λινού: Να αποφύγουμε το λοκντάουν – Να περιορίσουμε τις κοινωνικές επαφές

Για την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, τα νέα μέτρα, το εμβόλιο καθώς και τις ψυχολογικές επιπτώσεις που θα είχε ένα ενδεχόμενο lockdown μίλησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, σε πρωινή εκπομπή του Οpen με τη Φαίη Μαυραγάνη.

«Δεν πρέπει να πάρουμε κατά γράμμα την άποψη του πρωθυπουργού, γιατί ήταν αυστηρή. Πρέπει να δούμε πώς θα συνεχίσουμε τη ζωή μας, χαρούμενοι με αισιοδοξία αλλά παράλληλα να προσέχουμε. Ίσως είναι καιρός να επιλέγουμε ποια θα είναι η παρέα μας αυτόν τον χειμώνα, να βρισκόμαστε μία-δύο οικογένειες ή ζευγάρια να βρισκόμαστε, ώστε να μην πολλαπλασιάζονται οι επαφές», δήλωσε αναφερόμενη στις λεγόμενες «κοινωνικές φούσκες».

Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν;

«Τα κρούσματα και οι θάνατοι που βλέπουμε σήμερα είναι ενός μήνα πριν. Η λύση είναι να προσπαθήσουμε να προλάβουμε τη νόσο. Όχι καραντίνα, δεν χρειάζεται. Θα έχει τεράστιες οικονομικές συνέπειες, αλλά και ψυχολογικές. Η κοινωνική συνοχή θα μας σώσει», προσέθεσε η καθηγήτρια επιδημιολογίας ενώ όσο αφορά στον εμβολιασμό για την εποχική γρίπη, η Αθηνά Λινού υποστήριξε ότι πρέπει όλοι να εμβολιαστούν. svg%3E

«Διαφωνώ με τον κ. Κοντοζαμάνη για το ποιοι να κάνουν εμβόλια γρίπης. Πρέπει να εμβολιαστούν όλοι ανεξαιρέτως – και οι καθόλα υγιείς. Το πρόβλημα θα είναι αν δεν μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού, αλλά την επάρκεια εμβολίων πρέπει να την αντιμετωπίσει η κυβέρνηση και να δεσμεύσει αρκετά εμβόλια», εξέφρασε υπενθυμίζοντας πως «εννέα εμβόλια βρίσκονται σε τελική φάση και μέχρι τον Δεκέμβριο κάποια θα έχουν άδεια κυκλοφορίας».

Ανησυχία για τα σχολεία – Κρούσμα σε δημοτικό στην Πάτρα

Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία της χώρας. Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε δημοτικό σχολείο της Πάτρας. Το σχολείο βρίσκεται, σύμφωνα με το patrastimes.gr προς τη Βόρειας πλευρά της πόλης, ενώ τις τελευταίες μέρες θετικοί στον κορωνοϊό είχαν εντοπιστεί και άλλα άτομα του οικογενειακού κύκλου του μικρού παιδιού. Οι γονείς του μαθητή, έπειτα από το τεστ που βγήκε θετικό, ενημέρωσαν το σχολείο του παιδιού τους. Έτσι, έπειτα από τον εντοπισμό του κρούσματος, η διεύθυνση του σχολείου, ενημέρωσε με τη σειρά της τους γονείς των παιδιών πως από τη Δευτέρα και για δύο εβδομάδες το τμήμα του μικρού μαθητή αναστέλλει την λειτουργία του. Συνέχεια έχουν τώρα να υποβληθούν σε τεστ COVID19 οι υπόλοιποι γονείς και μαθητές.

Πώς θα κλείνουν τα σχολεία σε περίπτωση κρούσματος

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναλύοντας τη δεύτερη διάταξη της τροπολογίας, η οποία αφορά στο κλείσιμο σχολικών μονάδων λόγω του ιού, τόνισε πως με τη διάταξη της τροπολογίας θεσπίζεται «η δυνατότητα η επιβολή του μέτρου της προσωρινής αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού. Η απόφαση αυτή θα λαμβάνεται από τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετά από γνώμη του διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, και πάντοτε στην βάση του πρωτοκόλλου που έχουν δώσει οι ειδικοί επιστήμονες».

Η υπουργός προσέθεσε πως «έχει συσταθεί μια ειδική μονάδα, μια task force, αποτελούμενη από εκπροσώπους των υπουργείων Παιδείας, Υγείας, του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η οποία θα παρέχει επιπλέον καθοδήγηση στους διευθυντές εκπαίδευσης και στους διευθυντές Υγείας των Περιφερειών προκειμένου να εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα που έχουν ήδη εκδοθεί αναφορικά με το πότε κλείνει ενδεχομένως ένα τμήμα ή μια σχολική μονάδα λόγο κορωνοϊού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments