Ελλάδα

Σε καραντίνα δομές μεταναστών σε Θήβα και Σέρρες

Σε καραντίνα δομές μεταναστών σε Θήβα και Σέρρες
Σε καραντίνα δομές μεταναστών: Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας θα είναι σε ισχύ έως και τις 9 Οκτωβρίου.

Έπειτα από κοινές αποφάσεις των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, τέθηκαν σε καραντίνα οι δομές φιλοξενίας σε Θήβα και Σέρρες (πρώην Γεωργική Σχολή) μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού. Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας θα είναι σε ισχύ έως και τις 9 Οκτωβρίου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι σε καραντίνα παραμένουν οι δομές του Ελαιώνα, Κουτσόχερου, Μαλακάσας, Οινοφύτων, Ριτσώνας, Σχιστού, καθώς και των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέρου, Σάμου και Φυλακίου. Σε όλες τις υπόλοιπες δομές της χώρας ισχύουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Ο κ. Χαρδαλιάς εξήγγειλε νέα μέτρα για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας. Με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας η κυβέρνηση αποφάσισε τον περιορισμό λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης από τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 το πρωί. Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Αττικής και στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, δηλαδή στην Ημαθία, στο Κιλκίς, στην Πέλλα, στην Πιερία, στη , στα Χανιά, στο  , στη Ζάκυνθο, στη Λέσβο και στη Μύκονο αναστέλλεται η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής πώλησης αγαθών όπως τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ και οι κάβες. Από το μέτρο εξαιρούνται τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.

Τόσο στις παραπάνω περιοχές όσο και στις περιοχές που βρίσκονται σε επιδημιολογική επιτήρηση, δηλαδή στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στις περιφερειακές ενότητες της Θεσσαλονίκης, Καρδίτσας, , Κέρκυρας στο δήμο Βόλου, στη , στη Ρόδο, στην Κώ, στην Πάρο και στην Αντίπαρο επιτρέπεται το take away, το drive through και το delivery για τα εστιατόρια με εξαίρεση την πώληση αλκοόλ. Το μέτρο ισχύει από αύριο 5 το πρωί έως τις 4 Οκτωβρίου. 

Επιπρόσθετα αναπροσαρμόζεται και το ωράριο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλες τις περιοχές που είναι σε καθεστώς είτε ειδικών περιοριστικών μέτρων ή επιδημιολογικής επιτήρησης και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος έκλειναν από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί. Πλέον τα καταστήματα αυτά μπορούν να λειτουργούν από τις 5 το πρωί και όχι από τις 7 όπως ίσχυε μέχρι στιγμής. Άρα από τις 5 το πρωί αναπροσαρμόζεται το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις περιοχές που είναι σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων ή επιδημιολογικής επιτήρησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments