Ελλάδα

Κλειστά σχολεία: Αυτά δεν θα λειτουργήσουν σήμερα

Κλειστά σχολεία: Αυτά δεν θα λειτουργήσουν σήμερα
Κλειστά σχολεία: Αναλυτικά η λίστα του υπουργείου Παιδείας.

Κλειστά θα παραμείνουν για ακόμη μια μέρα πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα εξαιτίας των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείο Παιδείας σε 114 ανέρχονται τα σχολεία και τα τμήματα που έχουν βάλει λουκέτο για σήμερα, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα αρκετά ακόμα είναι τα σχολεία που δεν λειτουργούν λόγω καταλήψεων από τους μαθητές, που διαμαρτύρονται για τα ελλιπή μέτρα προστασίας.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές αντιδρούν στον τρόπο που επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες και ζητούν τη δημιουργία ολιγομελών τμημάτων, διορισμούς πρόσθετου προσωπικού εκπαιδευτικού και καθαριότητας, διανομή περισσοτέρων δωρεάν μασκών, δωρεάν τεστ σε κάθε πιθανό κρούσμα αλλά και να μην εφαρμοστεί η τράπεζα θεμάτων. Υπενθυμίζεται πως η απόφαση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας τμημάτων ή σχολικών μονάδων λόγω κορονοϊού λαμβάνεται από τον οικείο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά από γνώμη του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

Μπορείτε να δείτε την λίστα των σχολείων που είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού εδώ.

Εξ αποστάσεως μαθήματα για όσα σχολεία κλείνουν:

Τονίζεται πως οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές που δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία, ως εξής:

  • Αν το τμήμα τους ή η σχολική μονάδα τελούν σε αναστολή λειτουργίας, παρέχεται σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπου τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία.
  • Αν κάποιοι μαθητές απουσιάζουν δικαιολογημένα λόγω κορωνοϊού, παρέχεται ταυτόχρονη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε μαθητές οι οποίοι συμμετέχουν στο μάθημα με φυσική παρουσία και σε όσους δεν δύνανται να παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία την εκπαιδευτική διαδικασία. Ειδικότερα, αν μαθητές απουσιάζουν επειδή ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ή συνοικούν με πρόσωπο το οποίο νοσεί από κορωνοϊό, η εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική.
  • Σε περίπτωση που καθίσταται δυσχερής η εφαρμογή της ταυτόχρονης σύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας, προβλέπεται, επίσης, υπό προϋποθέσεις για τους μαθητές που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου η εναλλακτική δυνατότητα σχηματισμού «διαδικτυακών τμημάτων», στα οποία τόσο ο εκπαιδευτικός όσο και οι μαθητές συμμετέχουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως στην εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτά μπορεί να απαρτίζονται είτε από μαθητές μόνο της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας είτε διαφορετικών σχολικών μονάδων, ανά τάξη και ανά μάθημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments