Διεθνή

Βρετανία κορωνοϊός: Κοντά σε νέο lockdown το Λονδίνο

Βρετανία κορωνοϊός: Κοντά σε νέο lockdown το Λονδίνο
Βρετανία κορωνοϊός: Μια «ανάσα» από το να μπει σε νέα καραντίνα βρίσκεται το Λονδίνο.

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Βρετανία, με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να ανακοινώσει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα στο μεγαλύτερο μέρος του βορρά, πιθανόν και στο Λονδίνο, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της νόσου στην κοινότητα. Αυτό ισχυρίζεται σήμερα σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα “The Times”.

Συγκεκριμένα, οι αρχές θα δώσουν εντολή σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, όλες οι παμπ, τα εστιατόρια και τα μπαρ να αναστείλουν τη λειτουργία τους, σε πρώτη φάση για δύο εβδομάδες.

Ένα άλλο μέτρο που υποστηρίζουν οι “Times” ότι θα εφαρμοστεί θα είναι να απαγορευθεί στους πολίτες να συναντώνται σε κλειστούς χώρους στις περιπτώσεις εκείνες που δεν έχει γίνει ήδη αυτή η σύσταση. Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε ότι εάν επιβληθούν εκ νέου περιοριστικά μέτρα σε εθνική κλίμακα, θα απειληθούν θέσεις εργασίας και οι περιουσίες εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ήδη την περασμένη εβδομάδα οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν νέα μέτρα, προτρέποντας τους εργαζόμενους να δουλεύουν από το σπίτι στις περιπτώσεις που είναι εφικτό αυτό και τα εστιατόρια και τα μπαρ να κλείνουν νωρίτερα, προκειμένου να καταπολεμηθεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Τα μέτρα αναμένεται να διαρκέσουν έως και έξι μήνες. Διευκρινίζεται ότι -σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, που επικαλείται ανώτερη κυβερνητική πηγή- σχολεία και καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά, όπως και τα εργοστάσια και τα γραφεία το προσωπικό των οποίων δεν είναι εφικτό να εργάζεται από το σπίτι.

Μπόρις Τζόνσον: “Ο κόσμος πρέπει ενωμένος να νικήσει τον κορωνοϊό”

Στην ομιλία του προς τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, το Σάββατο, ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: “Ύστερα από εννέα μήνες μάχης με τον κορωνοϊό, η ίδια η έννοια της διεθνούς κοινότητας έχει πληγεί. Ξέρουμε ότι δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι. Εάν δεν σταθούμε ενωμένοι, εάν δεν στρέψουμε όλοι μαζί τα πυρά μας προς στον κοινό μας εχθρό, ξέρουμε όλοι θα χάσουμε. Επομένως, τώρα είναι η στιγμή – εδώ, σ’ αυτή την πρώτη και, ειλικρινά πιστεύω, τελευταία Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών μέσω Zoom – να σταθεί η ανθρωπότητα πέρα και πάνω από σύνορα και να γεφυρώσουμε αυτές τις διαφορές.  Εδώ στη Βρετανία, την πατρίδα του Edward Jenner που έθεσε τα θεμέλια για το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και να εργαστούμε από κοινού με τους φίλους μας στα Ηνωμένα Έθνη ώστε γεφυρώσουμε αυτά τα χάσματα και να γιατρέψουμε τον κόσμο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments