Ελλάδα

Κορωνοϊός Αθήνα: Από τα 2600 τεστ στο κέντρο της πόλης, τα 61 βγήκαν θετικά

Κορωνοϊός Αθήνα: Από τα 2600 τεστ στο κέντρο της πόλης, τα 61 βγήκαν θετικά
Κορωνοϊός Αθήνα: Τις τελευταίες πέντε μέρες κλιμάκια του ΕΟΔΥ, βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και κάνουν τεστ για τον ιό. Οι έλεγχοι αυτοί θα συνεχιστούν.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ προχωρούν σε μαζικούς ελέγχους στο κέντρο της Αθηνάς, για να διαπιστώσουν το επιδημιολογικό φορτίο της πόλης και να μπορέσουν να χαρτογραφήσουν τη διασπορά. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν στις πλατείες Βάθη, Κυψέλης, Αμερικής και Κουμουνδούρου. Συνολικά έγιναν 2.600 τεστ εκ των οποίων τα 61 βγήκαν θετικά. Με άλλα λόγια το ποσοστό των μολύνσεων είναι 2,3% σε σχέση με το σύνολο των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν.  Πρόσβαση στην εξέταση είχαν όλοι οι πολίτες αδιακρίτως και η εξέταση ήταν δωρεάν. Έχουν ανευρεθεί συνολικά 61 θετικοί πολίτες στον ιό, εκ των οποίων οι 34 είναι υπήκοοι άλλων χωρών.

Όπως τονίζεται η δράση αυτή θα συνεχιστεί σε περιοχές της Αθήνας με μεγάλη κινητικότητα του ιού SARS-CoV-2. Το επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19, περιλαμβάνει εντατικοποίηση των ελέγχων στο κέντρο της Αθήνας, καθώς σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία εκεί παρουσιάζεται σημαντικός επιπολασμός της νόσου.

Τα κρούσματα σήμερα – Αύξηση των διασωληνωμένων

Αριθμός σοκ σήμερα τα κρούσματα  στην . Τίποτα καθησυχαστικό δεν φαίνεται να υπάρχει, καθώς η πανδημία απειλεί όλο και περισσότερους συμπολίτες μας. Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω Ιnfografic τα συνολικά κρούσματα μέχρι σήμερα είναι 416 ενώ το σύνολο των θανάτων είναι 388 καθώς σήμερα είχαμε επιπλέον πέντε θανάτους. svg%3E

Η αναλυτική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 59 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18123, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες.

2898 (16.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7479 (41.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 19 (24.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 207 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 388 θανάτους συνολικά στη χώρα. 143 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments