Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: «Δύσκολος ο χειμώνας» – «Έχουν πενταπλασιαστεί οι ανάγκες στον Ευαγγελισμό»

Κορωνοϊός Ελλάδα: «Δύσκολος ο χειμώνας» – «Έχουν πενταπλασιαστεί οι ανάγκες στον Ευαγγελισμό»
Κορωνοϊός Ελλάδα: Μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζει ο Ευαγγελισμός, από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, αφού, όπως επισημαίνει ο πνευμονολόγος Γιάννης Καλομενίδης πιέζεται η ΜΕΘ.

Ο Ευαγγελισμός, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, είναι σε δύσκολη κατάσταση, όπως επισημαίνει ο πνευμονολόγος Γιάννης Καλομενίδης. Ο ίδιος προειδοποιεί πως η χώρα κινείται προς έναν δύσκολο χειμώνα, ενώ, παράλληλα, περιέγραψε στην ΕΡΤ τις συνθήκες που επικρατούν στον Ευαγγελισμό, όπου εργάζεται.

Δύσκολη είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, όπως αποκαλύπτει ο πνευμονολόγος. «Φτάνουμε στο όριο την ημέρα της γενικής εφημερίας, χρησιμοποιούμε κλίνες και σε άλλους ορόφους», σημείωσε, σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση, ενώ μίλησε για πενταπλασιασμό των αναγκών.

«Θα τολμούσα να πω ότι οι ανάγκες έχουν πενταπλασιαστεί, ενώ το γεγονός ότι η πίεση ήρθε νωρίτερα από τα τέλη Οκτωβρίου, όπως περιμέναμε, προκαλεί ανησυχία για το τι πρόκειται να επακολουθήσει». Όπως σημείωσε, το νοσοκομείο δέχεται «πολύ μεγαλύτερη πίεση γιατί είναι στο κέντρο της Αθήνας».

Μεγάλο πρόβλημα η υποστελέχωση

Ως στοίχημα χαρακτήρισε το να μην «ανασταλούν, όπως την περίοδο της Άνοιξης, περίπλοκες επεμβάσεις και θεραπείες που δεν γίνονται αλλού». Ο κ. Καλομενίδης μίλησε και για το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης και εξήγησε πως οι 4.000 προσλήψεις που έχουν γίνει, δεν αφορούν μονίμους. «Δεν υπάρχουν συνάδελφοι που προσφέρονται να εργαστούν με τις παρούσες συνθήκες», συμπλήρωσε και συνέχισε κάνοντας αναφορά στο θέμα των υπερωριών, το οποίο, όπως είπε, έχει ξεφύγει.

Το προσωπικό δούλεψε υπερβολικά την άνοιξη, δεν ξεκουράστηκε το καλοκαίρι και συνεχίζει προς το άγνωστο τον χειμώνα, είπε. Επέμεινε στην «κρίσιμη ευθύνη της πολιτείας», σχολιάζοντας πως «η αύξηση του αριθμού μαθητών και η απαράδεκτη διαδικασία στα μέσα μεταφοράς είναι δύσκολο να πείσουν τους πολίτες να συμπεριφέρονται με διαφορετικό τρόπο». Στο τέλος της παρέμβασής του προειδοποίησε πως πάμε σε δύσκολο χειμώνα και ζήτησε από τον κάθε ένα να κάνει «ό,τι μπορεί. Αλλά, από πλευράς πολιτείας απαιτούνται σαφή μηνύματα και έργα».

Άλλος ένας νεκρός στον Ευαγγελισμό

Συνεχώς μεγαλώνει η λίστα των νεκρών του κορωνοϊού στη χώρα. Όπως έγινε γνωστό σήμερα Τρίτη, ακόμη ένας άνθρωπος εξέπνευσε έχοντας χάσει τη μάχη με τον φονικό ιό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 76χρονο άνδρα, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με υποκείμενα νοσήματα. Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στη ΜΕΘ από τις 31 Αυγούστου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments