Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στο επίκεντρο της επιδημίας η Αθήνα – Νέα δέσμη ενεργειών από τις αρχές

Κορωνοϊός Ελλάδα: Στο επίκεντρο της επιδημίας η Αθήνα – Νέα δέσμη ενεργειών από τις αρχές
Κορωνοϊός Ελλάδα: Στα 197 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαίωσε ο ΕΟΔΥ για την πρωτεύουσα, με τους ιθύνοντες να προσχωρούν σε μια νέα δέσμη ενεργειών, που προστίθενται στα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί στο λεκανοπέδιο Αττικής, με στόχο να περιοριστεί η διασπορά της νόσου.

Συνεχίζουν να προκαλούν προβληματισμό τα υψηλά νούμερα κρουσμάτων κορωνοϊού που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ. Χθες, επιβεβαιώθηκαν 269 μολύνσεις πολιτών εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 17.707, εκ των οποίων το 55.9% άνδρες. Επίσης, 2.837 (16.0%) κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7.349 (41.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Στους 73 ανέρχονται οι συμπολίτες μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Από το σύνολο τω νέων νοσούντων η πλειοψηφία εντοπίζεται στην Αττική.

Συγκεκριμένα 197 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στη συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα, με το Δήμο Αθηναίων να έχει την πρωτιά. Στο περιθώριο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα, και την προστασία της υγείας των 650.000 κατοίκων και των επισκεπτών της Αθήνας, ο  και το Υπουργείο Υγείας προχωρούν σε μια νέα δέσμη ενεργειών που προστίθενται στα μέτρα που ήδη έχουν ληφθεί, σε διαρκή συντονισμό με τη  και τον ΕΟΔΥ, καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Βασικός στόχος είναι η πρόληψη για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού, ξεκινώντας από τις γειτονιές της πόλης. Με αποκέντρωση των τεστ και των ενεργειών πρόληψης σε κάθε γωνιά της Αθήνας, με ενίσχυση των δομών του και με ειδική μέριμνα για τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Υγείας, αποφασίστηκε η ενίσχυση του συντονισμού όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και ο κοινός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης, με τις παρακάτω ενέργειες:

  • Ο Δήμος των Αθηναίων διαθέτει 8 Λέσχες Φιλίας της πόλης, που διαμορφώνονται και μετατρέπονται σε μικρά κέντρα διαγνωστικών τεστ για την COVID-19. Τα τεστ θα γίνονται στοχευμένα και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, και κυρίως των ευπαθών και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.
  • Διάθεση περισσότερων τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) για την αύξηση των ελέγχων στις δύο δομές του Δήμου Αθηναίων (Πολυδύναμο  και Κέντρο Φιλοξενίας Τοξικοεξαρτημένων).
  • Εντατικοποιούνται τα rapid tests από κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.Υ. στις επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας, όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού.
  • Οι ομάδες του Δήμου Αθηναίων που καθημερινά δουλεύουν στους δρόμους της Αθήνας για τη στήριξη και τη φροντίδα των αστέγων (streetwork), πλαισιώνονται και ενισχύονται από νοσηλευτές, για τη λήψη περισσότερων δειγμάτων αλλά και για την παροχή πιο εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη.
  • Δημιουργούνται δύο νέες δομές προσωρινής απομόνωσης, για τη φιλοξενία των ουσιοεξαρτημένων ατόμων ώστε να περιοριστούν οι κίνδυνοι για την υγεία τους από πιθανή μόλυνση, καθώς και πολιτών που προέρχονται από ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες και έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, οπότε χρειάζεται να εφαρμόσουν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για να περιοριστεί ενδεχόμενη διασπορά του ιού. Στις δομές αυτές θα εφαρμόζονται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, σε συνθήκες αξιοπρεπούς διαμονής.

    Γράψτε το σχόλιο σας

    Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments